Οδηγός: iOSFlashVideo – Δείτε μερικά flash videos στο iPhone χωρίς Jailbreak! [Video]

Εμφανίστηκε ένα καινούριο javascript αρκετά ενδιαφέρον για όλους τους χρήστες iPhone, iPod touch και iPad. Το javascript ονομάζεται iOSFlashVideo και μας επιτρέπει να δούμε μερικά flash video με το Safari. Είναι συμβατό με όλες τις iOS συσκευές και δουλεύει πάρα πολύ απλά.

Πιθανόν η χρήση του να βασίζεται σε ένα javascript που περιέχει ο Skyfire, αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορούμε να το κάνουμε εγκατάσταση και να το χρησιμοποιήσουμε.

Χάρη στο iOSFlashVideo θα μπορείτε να βλέπετε τις σελίδες που επισκέπτεστε και έχουν flash videos ή κάποιο media player. Είναι πολύ χρήσιμο σε για περιπτώσεις όπως το Vimeo και άλλες υπηρεσίες. Στη συνέχεια θα δούμε πως μπορούμε να το προσθέσουμε στο Safari.

Οδηγίες

1. Γράψτε στο Safari στην iOS συσκευή σας την διεύθυνση http://iosflashvideo.fw.hu/

2. Κάντε click στο κουμπάκι + που θα βρείτε στο κάτω μέρος του browser (Safari) και επιλέξτε Add Bookmark και τέλος πατήστε Save στην πάνω δεξιά γωνία.

3. Τώρα πατήστε στο bookmarks είναι το βιβλιαράκι στο κάτω μέρος, επιλέξτε Edit και μετά iOSFlashVideo

4. Όπως μπορείτε να δείτε στην δεύτερη γραμμή εμφανίζεται η διεύθυνση της σελίδας που αποθηκεύσαμε. Θα πρέπει να επεξεργαστείτε το link και να αφαιρέσετε όλες τις λέξεις που υπάρχουν πριν από το “javascript” ακόμα και το σύμβολο #.

5. Όταν αλλάξετε το URL, αποθηκεύστε και πάλι το bookmark και θα έχετε τελειώσει με την εγκατάσταση.

Χρήση του iOSFlashVideo

1. Γράψτε την διεύθυνση μίας σελίδας που έχει κάποιο video εκτός από το youtube για παράδειγμα μπορείτε να δοκιμάσετε με αυτή την σελίδα, η οποία έχει ένα video που βρίσκεται στο vimeo.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με τα αγαπημένα/bookmarks (βιβλιαράκι) στο κάτω μέρος και επιλέξτε iOSFlashVideo.

3. Περιμένετε λίγο και ως δια μαγείας θα δείτε τον player. Πατήστε στο Play και απολαύστε το video.

Θυμηθείτε ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει σε όλες τις iOS συσκευές, ακόμα και αυτές που δεν είναι jailbroken. Φυσικά μπορείτε να απλοποιήσετε την διαδικασία φτιάχνοντας το bookmark στο Safari του Mac σας και κάνοντας sync  από το iTunes την συσκευή σας να υπάρχει μετά στα bookmarks.

Update: Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω video και να το παγώσετε (αν θέλετε) για να τα κάνετε όλα πιο εύκολα, όπως είπαμε και στην αρχή είναι πάρα πολύ απλό!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Je-heCnoBE[/youtube]

[ iSpazio & hackyouriPhone ]

9 thoughts on “Οδηγός: iOSFlashVideo – Δείτε μερικά flash videos στο iPhone χωρίς Jailbreak! [Video]

  • Pingback: Visualiza videos de Megavideo, Vimeo, Dailymotion, Flickr etc en el iPhone, sin Jailbreak en iPhoneros.com

  • Pingback: iOSFlashVideo o cómo visualizar vídeos Flash en iOS sin Jailbreak

  • December 22, 2010 at 02:40
    Permalink

    Πως απενεργοποιώ το συγκεκριμένο javascript όταν το έχω ενεργοποιήσει στο ipad;

    • December 22, 2010 at 10:37
      Permalink

      Το javascipt δεν μένει ενεργοποιημένο! Το καλείται όταν θέλετε και μόλις κλείσετε την σελίδα που έχετε φορτώσει κλείνει και αυτό! Σε περίπτωση που σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μπορείτε να κλείσετε απλά το Safari! Αν έχετε iOS 4.2.1 για να το πετύχετε αυτό αφού έχετε κλείσει το Safari αρκεί να κάνετε δύο φορές click στο home button και να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του μέχρι να εμφανιστεί το απαγορευτικό σηματάκι πάνω αριστερά το οποίο κλείνει το πρόγραμμα!

      Ενημερώστε μας αν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα!

  • December 22, 2010 at 11:42
    Permalink

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτετε για να με βοηθήσετε. Συγκεκριμένα το πρόβλημά μου είναι το εξής. Σε ένα ιστολόγιο έχω ανεβάσει κάποια βίντεο από το dailymotion τα οποία φυσικά δεν μπορούσα να δω από το ipad. Έκανα τα παραπάνω βήματα και τώρα κάθε φορά που μπαίνω στο ιστολόγιο από το ipad, μου εμφανίζεται σταθερά πάνω αριστερά μια μαύρη οθόνη που υποτίθεται ότι παίζει κάποιο από τα βίντεο που είναι στην κεντρική σελίδα. Λέω υποτίθεται γιατί μόνο τον ήχο παίζει. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το ενοχλητικό είναι ότι αυτό το παράθυρο είναι σταθερά πάνω στο περιεχόμενο του ιστολογίου καλύπτοντας οτιδήποτε υπάρχει κάτω από αυτό και δεν φεύγει από εκεί αν δεν κατεβάσω τα βίντεο ή δεν απενεργοποιήσω το javascript από τις ρυθμίσεις του safari.

    • December 22, 2010 at 12:13
      Permalink

      Δοκιμάσατε την ίδια ιστοσελίδα με τον Skyfire browser; Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά πιστεύω πως το javascript το έχουν φτιάξει με βάση κάποιο από αυτά που χρησιμοποιεί ο Skyfire! Επίσης μπορεί να παίζει ρόλο και το format των video. Το script του iOSFlashVideo δεν υποστηρίζει όλα τα format flash και για την ακρίβεια σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να μετατρέψει το javscript το flash σε Html5!

      • December 22, 2010 at 16:59
        Permalink

        Δεν προσπαθώ να το κάνω να δουλέψει αλλά να απαλλαγώ από αυτό.

        • December 22, 2010 at 17:05
          Permalink

          Με διαγραφή cache ή cookies από τις ρυθμίσεις του Safari;

Comments are closed.