Google eBooks, ένας καινούριος eBook reader με online κατάστημα και για το iOS

Πριν λίγο η Google εγκαινίασε το δικό της online eBook store, και η τελική του ονομασία είναι Google eBooks. Με πάνω από 3 εκατομμύρια βιβλία και πολλά από αυτά να προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Πρόκειται για το πρώτο σχέδιο της ομάδας που ιδρύθηκε από τον Larry Page και τον Sergey Brin ώστε να μπορούν να πουλήσουν online βιβλία σε ψηφιακή μορφή.


Η υπηρεσία αλλά και η εφαρμογή ακόμα είναι διαθέσιμες μόνο για την Αμερική και στην εφαρμογή μπορούμε να την βρούμε στο Αμερικάνικο AppStore χωρίς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή για την Ελλάδα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Google και μόλις κάνετε την αγορά κάποιου βιβλίου δεν θα χρειάζεται να το κατεβάσετε, αλλά αντίθετα θα μπορείτε να το διαβάσετε χάρη στην υπηρεσία της Google στο laptop σας, στο iPad ή στο iPhone και οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχετε η οποία υποστηρίζει κάποιον web browser. Η υπηρεσία ακόμα έχει κάποια κόλπα συγχρονισμού και γνωρίζει που έχετε αφήσει το διάβασμα και αν πάτε να το συνεχίσετε από άλλη συσκευή γνωρίζει ακριβώς που είχατε μείνει!

Χάρη σε αυτή την καινοτόμο και έξυπνη μορφή της ανάγνωσης μέσω streaming, η Google έχει καταφέρει να μειώσει τα προβλήματα που συνδέονται με DRM και έχουν επιβραδύνει την επέκταση του iBook Store της Apple και έχει εξαλείψει σχεδόν όλα τα προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές.

Χωρίς να εξηγήσει συγκεκριμένα, η επιλογή της τιμής πώλησης των τίτλων θα παραμείνει στα χέρια των εκδοτών, και όπου τα βιβλία είναι διαθέσιμα μόνο στο Google eBooks, η ομάδα των παρόχων θα πάρει το 48% των κερδών και ο εκδότης το 52%.

Η καινούρια υπηρεσία της Google είναι ένα καινοτόμο σύστημα που στην Αμερική έκανε ήταν καλοδεχούμενο και ειδικά από τους ανεξάρτητους εκδότες.

Μπορείτε να δείτε την καινούρια υπηρεσία της Google κοιτάζοντας στο books.google.com εφόσον το ελληνικό δεν έχει ανοίξει ακόμα.