Καινούριο bug στο iOS που πραγματοποιεί τυχαίες FaceTime κλήσεις;

Σύμφωνα με αναφορές σε sites όπως το iSpazio, fscklog και τα Apple discussion boards, εκατοντάδες iPhone, iPod touch και mac δέχτηκαν τυχαίες FaceTime κλήσεις από τους ευατούς τους ή από κάποιον από τις επαφές στο Address Book τους το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ένα bug προκάλεσε αυτές τις κλήσεις FaceTime στις 6:30 PM PST, 9:30 PM EST, 2:30 AM GMT και 4:30 ΑΜ GMT +2 το Σάββατο 27 Νοεμβρίου (Αμερική) και Κυριακή 28 Νοεμβρίου (Ευρώπη).

Σύμφωνα με πολλές αναφορές από το iSpazio και άλλες από τα Apple forums, φαίνεται πως αυτές οι τυχαίες και “ψεύτικες” κλήσεις (και όχι με κινήσεις χρηστών, έρχονται τυχαία από iPhone και διευθύνσεις email που έχουν σχέση με το FaceTime είτε είναι σε iPod touch είτε σε Mac) συνέβησαν σε συσκευές που έχουν iOS 4.2.1 και iOS 4.1(και jailbroken αλλά και αυτά με το original firmware).

Πολλοί αναγνώστες αναφέρουν το πρόβλημα στο ιταλικό site iSpazio. Όπως καταλαβαίνετε εφόσον μιλάμε για Ιταλία μιλάμε για μια ώρα πίσω σε σχέση με την δική μας. Φανταστείτε λοιπόν αυτοί που το αναφέρουν ξύπνησαν στην μέση της νύχτας (3:30) επειδή άκουσαν την iOS συσκευή τους να χτυπάει. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως όταν ξύπνησαν είδαν αναπάντητη κλήση FaceTime. Αυτές οι κλήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν από κανέναν όμως. Στα Apple discussion boards ακούστηκαν τα ίδια πράγματα λέγοντας οι χρήστες ότι κάποιος “άγνωστος” τους κάλεσε στο νούμερο ή στο email τους που αντιστοιχεί στο FaceTime.

Η Apple δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα, και φαίνεται απλά ότι ήταν ένα πρόβλημα που συνέβηκε στις 28 Νοεμβρίου μόνο. Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν απλά ένα bug στο σύστημα toy FaceTime το οποίο πραγματοποίησε αυτές τις κλήσεις ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι bug στο iOS. Έτσι όμως δεν εξηγείται γιατί ήρθαν κλήσεις από το FaceTime για Mac.

Υπάρχει κανείς που να αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό, αν ναι θα θέλαμε μια μικρή περιγραφή στα σχόλια.

[Macstories]