Μία μέρα μετά από την κυκλοφορία του καινούριου update από την Apple για όλες τις συσκευές η Dev Team κυκλοφόρησε το καινούριο Redsn0w 0.9.6b4, που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε jailbreak την συσκευή μας με το iOS 4.2.1. Ο οδηγός θα σας δείξει την διαδικασία και τις συσκευές που μπορείτε να κάνετε jailbreak tethered ή untethered.

Προσοχή

Αυτή η μέθοδος είναι untethered jailbreak μόνο για το iPhone 3G, για το iPhone 3GS με παλιό bootrom και για το iPod touch MG. Για όλες τις άλλες συσκευές, δυστυχώς το jailbreak θα είναι tethered, που σημαίνει ότι για να χρησιμοποιήσετε ξανά την συσκευή σας μετά από reboot ή αν τελειώσει η μπαταρία σας θα πρέπει να το συνδέσετε και να τρέξετε το Redsn0w (θα το δούμε αναλυτικότερα στο τέλος του οδηγού).

Αν και η παρακάτω διαδικασία είναι απλή, δεν συστήνουμε αυτή την διαδικασία σε αρχάριους χρήστες. Το jailbreak είναι μια διαδικασία με την οποία θα αλλάξουν κάποια αρχεία συστήματος, οπότε καλύτερα να κάνουμε backup των αρχείων μας έτσι ώστε αν συμβεί κάτι στην διαδικασία που θα κάνουμε με δικό μας ρίσκο να μην χάσουμε τα δεδομένα μας.

Συμβατότητα

 • iPhone 3G – unthetered
 • iPhone 3GS παλιό iBoot – unthetered
 • iPhone 3GS καινούριο iBoot – tethered
 • iPhone 4 – tethered
 • iPod Touch 2G MC – tethered
 • iPod Touch 2G model MB – unthetered
 • iPod Touch 3G – tethered
 • iPod touch 4G – tethered
 • iPad – tethered

Απαιτήσεις

 • iOS 4.2.1 για την συσκευή που θέλετε να κάνετε jailbreak. Μπορείτε να βρείτε όλα τα firmware στην ειδική κατηγορία.
 • Redsn0w 0.9.6b4 για Mac ή για Windows
 • iTunes 10.1

Mirrors για το Redsn0w

Mac

Windows

Σημείωση

Για όλους όσους έχουν αγορασμένη την συσκευή τους από το εξωτερικό, χρησιμοποιούν ultrasn0w ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ξεκλειδώματος θα πρέπει να περιμένουν το PwnageTool για να μπορέσουν να κάνουν update την συσκευή τους χωρίς να κάνουν και στο baseband.

Οδηγίες

1. Κάνουμε Update από το iTunes στο firmware 4.2.1 που μόλις κατεβάσαμε.

2. Ανοίγουμε το Redsn0w και στην πρώτη οθόνη κάνουμε click στο Browse, επιλέγουμε το αρχείο iOS 4.2.1 που κατεβάσαμε πριν, και μόλις το πρόγραμμα το αναγνωρίσει κάνουμε click στο Next και το πρόγραμμα κάνει μια μικρή διαδικασία η οποία απαιτεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο internet.

3. Από την επόμενη οθόνη κάνουμε tick στο Install Cydia και μετά click στο Next, ανάλογα με την συσκευή σας υπάρχουν και άλλες επιλογές.

4. Εδώ το πρόγραμμα μας λέει να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή μας είναι κλειστή και συνδεδεμένη με τον υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό πρέπει πρώτα να συνδέσετε την συσκευή σας στον υπολογιστή και μετά να την κλείσετε. Κάνουμε click στο Next και διαβάζουμε προσεκτικά πως να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode. Είναι βασικά τρεις κινήσεις, εφόσον είναι κλειστή η συσκευή μας πατάμε το Power (πάνω κουμπί) για 3 δευτερόλεπτα, μετά χωρίς να αφήσουμε το Power πατάμε και το home για 10 δευτερόλεπτα και τέλος αφήνουμε το Power και συνεχίζουμε να πατάμε το home μέχρι να δούμε το πρόγραμμα να αρχίσει να δουλεύει και να ανάψει η οθόνη της συσκευής μας.

5. Στο τέλος της διαδικασίας αν η συσκευή που κάνετε jailbreak είναι τύπου tethered το πρόγραμμα μας λέει ότι αν τελειώσει η μπαταρία ή αν κάνουμε reboot στην συσκευή μας θα πρέπει να τρέξουμε μια απλή διαδικασία και πάλι με το Redsn0w.

6. Αυτό ήταν! Αν κάνατε σωστά τα παραπάνω θα πρέπει να δείτε το Cydia στο iPhone σας (συνήθως βρίσκεται στην δεύτερη οθόνη).

Για τις συσκευές που είναι tethered

Όπως σας είπαμε και πιο πάνω σε περίπτωση που η συσκευή σας είναι τύπου tethered jailbreak μετά από την όλη διαδικασία και ακόμα αν αδειάσει η μπαταρία σας ή και μετά από κάθε reboot θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

1. Ανοίγουμε το Redsn0w και στην πρώτη οθόνη κάνουμε click στο Browse, επιλέγουμε το αρχείο iOS 4.2.1 που κατεβάσαμε πριν, και μόλις το πρόγραμμα το αναγνωρίσει κάνουμε click στο Next και το πρόγραμμα κάνει μια μικρή διαδικασία η οποία απαιτεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο internet.

2. Από την επόμενη οθόνη κάνουμε tick στο Just boot tethered right now.

3. Εδώ το πρόγραμμα μας λέει να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή μας είναι κλειστή και συνδεδεμένη με τον υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό πρέπει πρώτα να συνδέσετε την συσκευή σας στον υπολογιστή και μετά να την κλείσετε. Κάνουμε click στο Next και διαβάζουμε προσεκτικά πως να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode. Είναι βασικά τρεις κινήσεις, εφόσον είναι κλειστή η συσκευή μας πατάμε το Power (πάνω κουμπί) για 3 δευτερόλεπτα, μετά χωρίς να αφήσουμε το Power πατάμε και το home για 10 δευτερόλεπτα και τέλος αφήνουμε το Power και συνεχίζουμε να πατάμε το home μέχρι να δούμε το πρόγραμμα να αρχίσει να δουλεύει και να ανάψει η οθόνη της συσκευής μας.

4. Μόλις δείτε στην συσκευή σας το σήμα με τον δαγκωμένο ανανά της Dev Team τότε ξέρετε πως η συσκευή σας θα κάνει κανονικά boot.


41 thoughts on “Οδηγός: Πώς να κάνετε jailbreak το iOS 4.2.1 με Redsn0w 0.9.6b4 | Mac και Windows

 1. παω να κατεβασω το Redsn0w 0.9.6b4 για windows και μου βγαζει μυνημα 404 not found

 2. Ευχαριστούμε για την ειδοποίηση! Προσθέσαμε όλα τα Mirrors από την Dev Team!

  Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα!

 3. Έφτασα μέχρι το στάδιο όπου αφού έβαλατο iphone σε DFU mode και έκανα όλες τις ενέργειες, μου κόλλησε βγάζοντας μια οθόνη που έδειχνε ότι κατέβαζε κάποια αρχεία.
  Κάνοντας επενεκίνηση στον υπολογιστή, μου έβγαλε μήνυμα ότι το AppleSyncNotifier.exe απέτυχε να ξεκινήσει, επειδή το στοιχείο CoreFoundation.dll δεν εντοπίστηκε.
  Έχω υπολογιστή με windows vista.

 4. Μετά το στάδιο όπου έβαλα το iphone σε DFU mode, μου κόλησε βγάζοντας μια οθόνη ότι κατέβαζε κάποια αρχεία. Κάνοντας επανεκκίνηση στον υπολογιστή μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι το AppleSyncNotifier.exe απέτυχε να ξεκινήσει, επειδή το στοιχείο Corefoundation.dll δεν εντοπίστηκε.
  Έχω windows vista.
  περιμένω τη βοήθειά σας.

  • Κάλο θα ήταν απεγκατάσταση του iTunes και μετά ξανά εγκατάσταση. Και αν μπορείς ξεφορτώσου τα windows vista όσο πιο γρήγορα γίνεται 🙂

 5. Έκανα ότι μου είπατε αλλά και πάλι σταμάτησε να δουλεύει το redsn0w και στο iphone παρέμεινε η οθόνη που έγραφε dowloading jailbreak data.
  Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω…………….

  • Μπορεί να είναι και πρόβλημα των windows αυτό, σε Mac και σε Windows 7 δουλεύει κανονικά!

 6. Το έτρεξα στον φορητό υπολογιστή που έχω με windows 7 και όλα πήγαν καλά.
  Τώρα όμως μου εμφανίζει μόνο το Cydia και το Installous δεν το βρίσκω.

  • Για να κάνεις εγκατάσταση το Installous πρέπει να προσθέσεις το repository cydia.hackulo.us. Δεν το έχει μέσα με το jailbreak ποτέ δεν το είχε!

 7. Σας ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια αλλά και για την ταχύτητα που μου απαντήσατε.

  Σας ευχαριστώ!

 8. καλσπερα σας εκανα ολα τα παραπανω αλλα εχω το εξης προβλημα:Μόλις δείτε στην συσκευή σας το σήμα με τον δαγκωμένο ανανά της Dev Team τότε ξέρετε πως η συσκευή σας θα κάνει κανονικά boot.εμενα κανονικα reboot δεν κανει παρολο το σημα με τον δαγκωμενο ανανα.εχω κανει κατι λαθος?

 9. κατεβαζω την 4.2.1 και την κανω αποσυμπιεση και μου εμφανιζοντε κατι αλλα εικονιδια γιατι?

  • Οι "γνωστοί" αυτοματισμοί του Safari.
   Στο μενού Safari > Preferences και στο General τέρμα κάτω υπάρχει μια επιλογή Open "safe" files – ξετίκαρε την και κατέβασε το iOS 4.2.1 πάλι! 🙂

   Πες μου αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

 10. καλησπερα..εκανα ολα οπως τα γραφετε μοθ μπηκε το Cydia αλλα οταν πας να το ανοιξω δεν μοθ το ανοιγει??τι μπορω να κανω??

 11. Εκανα jailbreak αλλα δεν μου ανοιγει ουτε το Cydia ουτε και το Safari….

 12. εκανα jailbreak αλλα δεν μου ανοιγει ουτε το cydia ουτε το safari….. τι φταιει;

  • Αν μιλάμε για το iPad και στο δικό μου το ίδιο συμβαίνει! Λογικά είναι λόγο του tethered jailbreak…

 13. Παιδιά εχω windows vista στον υπολογιστή μου και ενα Ipod touch 4g με 4.2.1 firmware. Τα itunes ειναι στην τελευταία εκδοση. Οταν ανοιγω το redsnow κανω ολη τη διαδικασια αλλα μου κολαει οταν γραφει: waiting for reboot και στο Ipod μενει η εικονα οπου γραφει downloading jailbreak data,,,
  Τι να κανω? παρακαλω βοηθήστε με.Θα προτιμουσα απο καποιον εμπειρο.

  • Βεβαιωθείτε ότι τρέχετε το redsn0w με windows xp compatibility και σαν administrator και δοκιμάστε ξανά. Ενημερώστε μας αν υπάρχει και πάλι πρόβλημα!

  • οταν πας να ανοιξεις το redsnow πατα πανω του δεξι κλικ μετα ιδιοτητες θα σ ανοιξει ενα παραθυρο πανε στην συμβατοτητα και τσεκαρε το κουτακι π λεει εκτελεση προγραμματος σε συμβατοτητα (για windows xp (service pack 3 ) ayto htane meta ua kanei kanonika jailbreak k den tha s kolisei

 14. kalhspera ekana ola ta vhmata tethered se ena iphone 3g me 4.2.1 kai mou edeikse thn othonh me ton anana alla exei kolhsei ekei………exw kanei kati lathos h prepei na kanw kati ?

 15. Exw ena iphone 4 me 4.2.1 firmware kai akolouthwntas oles tis parapanw odigies gia to jailbreak to eikonidio (jailbreak) pou emfanizetai einai lefko kai patwntas to me epanaferei stin arhiki othoni.. Ekana kati lathos i ftaiei to tethered??? Parakalw gia mia apli apantisi kathoti kainourios ston kosmo tis apple kai twn iphone… Efxaristw!!!!!

  • Βεβαιωθείτε ότι όταν εκκινεί η συσκευή είναι ο ανανάς στην οθόνη και όχι το μηλαράκι… με τον ανανά έιναι tethered με το μηλαράκι δεν μπορείτε να ανοίξετε είτε Cydia είτε Safari…

 16. κατι εχω ακουσει οτι μετα δε λειτουργει το gps ισχυει?

 17. καλησπερα….εγω θελω να ρωτησω κατι…αν κανω jailbreak μετα οταν θα συνδεω το κινητο μου στον υπολογιστη θα μου βγαζει το itunes οτι υπαρχει new update (αμα υπαρχει)???η δεν θα το αναγνωριζει καν??η ν ξεχασω το i tunes???ας μου απαντησει καποιοσ…παρακαλω και ευχαριστω..

  • Οχι! Το iTunes είναι μέχρι στιγμής η μόνο εφαρμογή που σου δίνει την δυνατότητα να κάνει ότι χρειάζεται το iPhone/iPod/iPad. Απλά αν το κάνεις jailbreak δεν θα κάνεις update του iOS μέχρι να κυκλοφορεί jailbreak για την επόμενη έκδοση. Παράδειγμα, τώρα αν κάνεις θα έχεις την 4.2.1 και σε λίγο καιρό το iTunes θα σου λέει ότι υπάρχει update για την 4.3. Αν το κάνεις 4.3 θα χάσεις το jailbreak και υπάρχει μετά άλλη αρκετά δύσκολη διαδικασία για να το ξανακάνεις στην 4.2.1 εφόσον έχει κυκλοφορήσει καινούρια έκδοση.. Αν πατήσεις απλά don't update σε ένα τέτοιο μήνυμα συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την συσκευή σου κανονικά! Ελπίζω να βοήθησα! 🙂

  • Το πρόβλημα με το GPS δεν αναφέρθηκε ξανά, εφόσον κυκλοφόρησε η λύση με το SAM

 18. Παιδια εγω απο αυτο το λινκ https://www.greekiphone.gr/20110216/guide-unteth
  εκανα Untethered Jailbreak iOS 4.2.1 σε 3Gs απο windows 7 και μου λειτουργει τελεια το iphone….
  ολα ειναι μια χαρα!
  ενημερωτικα το λεω για παιδια που εχουν προβλημα….
  γτ κι εγω ασχετος ειμαι! ειναι πρωτη φορα χρησιμοποιω iphone…και μεχρη στιγμης τα παω καλα!

Comments are closed.