Σε δημοπρασία ο Apple 1 του 1976!

Δημοπρατείται στις 23 Νοεμβρίου ένας από τους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασκευάστηκαν το 1976. Πρόκειται για μοντέλο Apple-1 που έφτιαξαν στο γκαράζ τους οι ιδρυτές της Αpple, Steve Jobs και Steve Wozniak, ο οποίος θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και μέσω διαδικτύου. Όσο για την τιμή που εκτιμάται ότι θα “πιάσει” ο υπολογιστής, υπολογίζεται από 161.600 έως 242.400 δολάρια.

Ο υπολογιστής πωλήθηκε εκείνη την εποχή από τους κατασκευαστές του για 666 δολάρια. Είναι ένας από τους περίπου 200 υπολογιστές που έφτιαξε το δίδυμο της Apple μεταξύ 1976 και 1977.

Στην δημοπρασία, o η/υ πωλείται στο αρχικό του κουτί με την διεύθυνση επιστροφής ταχυδρομείου, η οποία στέλνει στο παλιό γκαράζ, κολλημένη πάνω του. Έχει ακόμα το πρωτότυπο σήμα της Apple, με τον Νεύτωνα να δέχεται ένα μήλο στο κεφάλι και ένα υπογεγραμμένο σημείωμα από τον Steve Jobs.

Όσον αφορά στα… βασικά χαρακτηριστικά του, αυτά περιλαμβάνουν μητρική πλακέτα Apple-1, οκτώ Κb μνήμης ram και μικροεπεξεργαστή 6502.

[via Enet]