Apple πατέντα, η οθόνες επόμενης γενιάς θα υποστηρίζουν αφή ακόμα και με γάντια!

Έρχεται ο χειμώνας και το site Patently Apple αναφέρει για μια πρόσφατη πατέντα που δήλωσε η Apple, στην οποία φαίνεται ότι δουλεύει σε γάντια συμβατά με την οθόνη του iPhone ή το αντίθετο. Αν έχετε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας με γάντια σίγουρα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι.

Η καινούρια πατέντα της αγαπημένης μας εταιρίας περιγράφει ένα καινούριο τρόπο που θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια οθόνη αφής έτσι ώστε να μπορεί να καταλάβει το δάχτυλο μας μέσα από κάποιο άλλο υλικό όπως το πλαστικό ή το πανί.

“The new touch panel is still a projection design, but could be operated even while wearing gloves. Users could select icons with the tip of a fingernail, input handwriting with a plastic pen, and enjoy a wide range of other input methods. In short, it overcomes the disadvantages that the technology had suffered from in comparison to resistive films, making possible multi-touch operation with both insulators and fingers.”

Φυσικά υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν η Apple δουλεύει για να παρουσιάσει δικά της ειδικά γάντια για το iPhone, το iPod touch και το iPad αλλά αυτή η πατέντα μας δείχνει πως η εταιρία ψάχνει για καινούριες τεχνολογίες όσον αφορά την οθόνη αφής για τις φορητές τις συσκευές.

[via 9to5Mac]