Οδηγός για Jailbreak iOS 4.1 με το PwnageTool | Mac

Λίγο πριν το event ‘Back to the Mac’, η iPhone dev team κυκλοφόρησε την καινούρια έκδοση του PwnageTool που μας επιτρέπει να κάνουμε jailbreak το iOS 4.1 ή το 3.2.2 για iPad και φυσικά το καινούριο AppleTV. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τον συνολικό οδηγό για να κάνετε το jailbreak μόνοι σας!

Τι χρειαζόμαστε

Συμβατές συσκευές

  • AppleTV 2G
  • iPad (iOS 3.2.2)
  • iPod Touch 4G
  • iPod Touch 3G
  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPhone 3G

Οδηγός

1. Ανοίξτε το PwnageTool και συνδέστε το iPhone σας σε μια θύρα USB. Θα δείτε ένα μήνυμα με τα copyrights, πατήστε ΟΚ για να συνεχίσουμε.

2. Πατήστε το Advanced Mode και μετά επιλέξτε την συσκευή σας. Τέλος, πατήστε το μπλέ βελάκι για να πάμε στο επόμενο βήμα.



3.
Μετά θα ξεκινήσει η αναζήτηση στο Mac σας, αν έχετε περισσότερα firmware αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε το σωστό για το iOS 4.1, όταν είστε έοιμοι πατήστε το βελάκι.

4. Σε αυτό το σημείο πατάμε στο General και αρχίζουμε να τροποποιούμε το ipsw αρχείο μας

 

Στην παραπάνω εικόνα:

  • Ξετικάρετε το “Activate the phone” αν το iPhone σας είναι ξεκλείδωτο (από Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία..)
  • Αφήστε το τικαρισμένο αν το iPhone σας είναι από το εξωτερικό (SIM Locked)

Στο μενού Re-enable functionality

μπορούμε να ενεργοποιήσουμε κάποιες δυνατότητες του iOS 4 που δεν είναι διαθέσιμες πια σε συσκευές όπως το iPhone 3G.




5. Σε αυτή την εικόνα μπορείτε να προσθέσετε όποια repositories θέλετε για το Cydia, και μετά να κάνετε εγκατάσταση τις εφαρμογές που θέλετε να έχει το Cydia. Με αυτόν τον τρόπο όταν κάνετε restore με το τροποποιημένο firmware θα έχετε ήδη εγκαταστημένες όλες τις εφαρμογές που θέλετε στην συσκευή σας. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε απλά να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

6. Τώρα κάνουμε κλικ στην επιλογή Build! θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα μας ζητήσει την τοποθεσία που θέλουμε να σωθεί το firmware.


7. Αυτό θα ξεκινήσει την κατασκευή του τροποποιημένου firmware, και κάποια στιγμή θα σας ζητηθεί ο κωδικός του χρήστη σας. Στο τέλος της διαδικασίας συνδέστε το iPhone με το Mac σας εφόσον δεν είναι ήδη συνδεμένο.

8. Εδώ θα πρέπει να βάλετε το iPhone σας σε DFU mode ακολουθώντας τις οδηγίες που βλέπουμε στο πρόγραμμα.

 


Εφόσον το κάνετε σωστά, το PwnageTool θα σας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα που θα λέει ότι το iPhone σας βρίσκετε σε DFU mode και ότι μπορείτε να κάνετε restore με το καινούριο σας firmware χρησιμοποιώντας το iTunes.


Πατήστε ΟΚ και ανοίξτε το iTunes

9. Κρατήστε πατημένο το Alt στο πληκτρολόγιο σας, και κάντε αριστερό κλικ στο κουμπάκι Restore στο iTunes.

10. Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο, απ’ όπου και θα επιλέξουμε το τροποποιημένο firmware που φτιάξαμε πριν. Το iTunes θα ξεκινήσει να κάνει αποσυμπίεση, επαλήθευση και restore την συσκευή σας.


Αυτό ήταν! Τώρα έχετε κάνει jailbreak στη συσκευή σας και είναι αναβαθμισμένη στην έκδοση 4.1.

Οι χρήστες με SIM Locked (αγορασμένα από το εξωτερικό iPhone) για να ξεκλειδώσουν την SIM τους θα πρέπει να κάνουν εγκατάσταση το ultrasn0w από το Cydia, διαφορετικά δεν θα έχουν την δυνότητα του τηλεφώνου. Το ultrasn0w μπορεί να ξεκλειδώσει baseband από το 05.13.04 σε iPhone 3G/3GS και 01.59.00 σε iPhone 4. Για ποιο καινούριες εκδόσεις firmware θα πρέπει να περιμένετε εως την κυκλοφορία του iOS 4.2.

Αν δυσκολέυεστε με την διαδικασία μπορείτε φυσικά να μας το πέιτε στα σχόλια!

www.ipodtouchmasterfr.com

2 thoughts on “Οδηγός για Jailbreak iOS 4.1 με το PwnageTool | Mac

  • October 23, 2010 at 23:13
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Οδηγός για Jailbreak iOS 4.1 με το PwnageTool | Mac:
    Λίγο πριν το event ‘Back to the Mac’, η iPhone d… http://bit.ly/9wm6sU #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.