Shazam, find the song you are listening! | App Store

Shazam, βρείτε τι είναι αυτό που ακούτε!

Το Shazam είναι μια καταπληκτική εφαρμογή που σας δίνει την δυνατότητα να αναγνωρίσετε το τραγούδι που ακούτε οποιαδήποτε στιγμή έχετε δίκτυο WiFi ή 3G γύρω σας! Μπορείτε να επιλέξετε φυσικά την δωρεάν ή την έκδοση με πληρωμή.

[app 337288863]

Με το Shazam που είναι μια από τις πρώτες εφαρμογές που κυκλοφόρησαν στο App Store μπορείτε εύκολα με μια μόνο κίνηση να μάθετε το τραγούδι που ακούτε οποιαδήποτε στιγμή απλά και γρήγορα! Δεν έχετε παρά μόνο να ανοίξετε την εφαρμογή και να κάνετε tap στο κυκλάκι του shazam, αμέσως αυτό θα αρχίσει να “ακούει” την μουσική σας και θα στείλει ένα δείγμα στους servers του shazam στο τέλος για να δείτε πιο είναι το τραγούδι που ακούτε!

Δυστυχώς όπως και με τις περισσότερες εφαρμογές τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται και τόσο, δηλαδή αν θέλουμε να βρούμε ένα ελληνικό τραγούδι που ακούμε δεν πρόκειται να το καταφέρουμε εύκολα με το Shazam, υπάρχει μια περίπτωση να βρούμε ένα στα εκατό. Ακόμα “δύσκολη” κατηγορία για το Shazam είναι η μουσική χωρίς λόγια, όπως μουσική από ταινίες (Soundtrack) και ένα μεγάλο κομμάτι Electronic μουσικής που δεν είναι πολύ γνωστή.

Το menu της εφαρμογής που μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης έχει επιλογές όπως Tagging, My Tags, Discover, Blog και Settings. Για να δούμε αναλυτικά αυτές τις επιλογές.

Tagging

Βασικά η επιλογή Tagging είναι αυτή που θα δούμε την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε την εφαρμογή Shazam στην συσκευή μας! Από εκεί με ένα tap (άγγιγμα) του στρογγυλού κουμπιού του shazam μπορούμε να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι είναι αυτό που ακούμε!

MyTags

Στην επιλογή My Tags μπορούμε να δούμε τα τελευταία τραγούδια που ψάξαμε χωρισμένα με βάση την ημέρα που κάναμε την αναζήτηση και πατώντας στο κάθε ένα από αυτά να δούμε τις σχετικές πληροφορίες να δούμε (αν υπάρχει) κάποιο βίντεο στο YouTube ή ακόμα και να αγοράσουμε το τραγούδι ή το άλμπουμ από το App Store.

Discover

Εδώ μπορούμε να δούμε τα charts παγκόσμια ή να επιλέξουμε εμείς τις χώρες που θέλουμε να βλέπουμε και φυσικά να κάνουμε αναζήτηση για κάποιο τραγούδι με βάση τον τίτλο, τον καλλιτέχνη ή το άλμπουμ!

Blog

Δείτε το Blog του Shazam και διαβάστε τα τελευταία νέα όσον αφορά το Shazam!

Settings

Σε αυτή την επιλογή βλέπουμε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εδώ μπορούμε αρχικά να δούμε αν έχουμε αν έχουμε αγοράσει ή όχι την full έκδοση του Shazam! Στη συνέχεια υπάρχουν μερικές πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό μας όπως κατάσταση σύνδεσης και πληρωμής. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εφαρμογή και η επιλογές για το Twitter και το Facebook που μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε για να μοιραστούμε με τους φίλους μας ένα tag. Τέλος τα tag settings που έχουμε επιλογή για χρήση του Shazam όταν βρίσκετε σε κάποιο dock π.χ. στο αυτοκίνητο μας, χρήση του bluetooth, αυτόματη ενεργοποίηση του tag στην εκκίνηση και την επιλογή που είναι ενεργοποιημένη απ’ αρχής για την χρήση του μικροφώνου και Notifications για κάποια αλλαγή στα charts και τα σχετικά της εφαρμογής που βρίσκονται τελευταία στην λίστα των ρυθμίσεων.

Η δωρεάν έκδοση δυστυχώς μας δίνει την δυνατότητα μόνο για 5 αναζητήσεις τον μήνα ενώ με την full έκδοση έχουμε φυσικά άπειρες!

[app 284993459]

Μια εφαρμογή που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να λείπει από καμία συσκευή!

what
Recognize the music you hear

2 thoughts on “Shazam, find the song you are listening! | App Store

  • October 19, 2010 at 15:51
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Shazam, find the song you are listening! | App Store: Shazam, βρείτε τι είναι αυτό που ακούτε!
    Το Shazam είν… http://tinyurl.com/26jl8lc</span></span&amp;…

  • October 19, 2010 at 15:52
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">@razorianfly nice wallpaper, dont u think? http://bit.ly/d358gE :-)</span></span>

Comments are closed.