Limera1n surprise from geohot, what iPhone dev team says (Updated)

Η έκπληξη του limera1n από τον geohot, και τι μας λέει η iPhone dev team για αυτό

Πριν λίγες μέρες στην κοινότητα του jailbreak, o geohot εμφανίζεται από το πουθενά για να κυκλοφορήσει το limera1n. Ένα εργαλείο jailbreak για επίπεδο bootrom που δουλεύει σε iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch 3G, iPod touch 4G, iPad και λογικά και στο AppleTV 2G.

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ LIMERA1N ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ULTRASN0W – περιμένετε για το PwnageTool που θα έχει ενσωματωμένο το exploit του limera1n. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την αναβάθμιση του baseband και την κατάργηση του unlock  (πιθανότατα για πάντα).

Το limera1n χρησιμοποιεί άλλο exploit τελείως διαφορετικό από το SHAtter, και στην πραγματικότητα κάνει για περισσότερες συσκευές. Παρόλα αυτά πολλοί θα ρωτήσουν για το ανταγωνιστικό και δραματικό στυλ του geohot, σίγουρα έχει σημαντικές δυνατότητες για να καταφέρει να τα κάνει όλα αυτά μια μέρα πριν (και να έχει το συγκεκριμμένο exploit για μήνες). Συγχαρητήρια επίσης και στον @comex, που δίνει την δυνατότητα για untethered jailbreak και στο limera1n.

Η κυκλοφορία του limera1n αποφεύχθηκε (ευτυχώς) το κάψιμο δύο “τρυπών” στο bootrom με την μία (και του geohot αλλά και το SHAtter). Η κυκλοφορία του SHAtter τώρα θα ήταν απλά σπατάλη μιας πολύ καλής τρύπας στο bootrom, και έτσι μπορεί να κρατηθεί μέχρι η Apple να κλείσει αυτή που φανερώθηκε σήμερα με το limera1n. Χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η Apple δεν θα κλείσει την τρύπα του SHAtter μέχρι τότε, παρέχει μια ελπίδα για συσκευές μετά την επανακυκλοφορία του bootrom από την Apple. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να δείτε για εναλλακτικές υλοποιήσεις του exploit που χρησιμοποιεί το limera1n στο greenposi0n και σε άλλα εργαλεία επίσης.

Το limera1n όντως έχει προβλήματα, και ο geohot δουλεύει για να τα λύσει αυτά.

Update #1: Υπάρχουν ήδη τέσσερις beta εκδόσεις από χτες το βράδυ, αλλά σύμφωνα με τον geohot η επόμενη είναι η RC1.

Update #2: Επειδή το untethered κομμάτι του jailbreak έρχεται από ένα userland hack από τον comex, θα πρέπει να κάνουμε backup τα SHSH hashes μας για την 4.1. Κάντε το αυτό είτε αφήνοντας το Cydia να τα κρατήσει (με την επιλογή “make my life easier”), είτε χρησιμοποιώντας το Tiny Umbrella. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επιστρέψετε στο untethered jailbroken 4.1 στις συσκευές σας ακόμα και αν η Apple κλείσει και το τελεύταιο “παράθυρο” που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό, κυκλοφορώντας την καινούρια έκδοση του firmware. Αν δεν το κάνετε τώρα αυτό και χρειαστεί να γυρίσετε στο 4.1 ξανά, θα μπορείτε να το κάνετε jailbreak αλλά μόνο tethered (θα πρέπει σε κάθε boot της συσκευής να το συνδέεται στον υπολογιστή σας για να περάσει την διαδικασία boot).

Και θυμηθείτε: μπορείτε να κάνετε αποθήκευση των SHSH σας της 4.1 χωρίς να είστε καν στη 4.1, χρησιμοποιώντας το Tiny Umbrella.

Via | iPhone dev team

e: There are already four beta versions from last night, but according to the next geohot is RC1.

3 thoughts on “Limera1n surprise from geohot, what iPhone dev team says (Updated)

  • October 10, 2010 at 07:36
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Limera1n surprise from geohot, what iPhone dev team says: Η έκπληξη του limera1n από τον geohot, και τι μας λέει η… http://bit.ly/b9YsLU</span></span&gt;

  • October 11, 2010 at 20:43
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Update #2! @greek_iphone: Limera1n surprise from geohot, what iPhone dev team says (Updated) http://bit.ly/aucQoH</span></span&gt;

Comments are closed.