Interview with Vincent about GreenPois0n Jailbreak

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Vincent (@veeence) που έγινε από το CoveringWeb


Είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε το νέο εργαλείο GreenPois0n, που θα μας επιτρέπει να κάνουμε jaibreak και έτσι λαμβάνω πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ημερομηνία διάθεσης, αν θα είναι thethered κ.ο.κ.

Επίσης λάβαμε και πολλές ερωτήσεις σχετικά με την αναβάθμιση του Cydia και έτσι ρωτήσαμε τον Vincent (γνωστός και ως @veeence) για να μας δώσει μια γρήγορη συνέντευξη και να μας απαντήσει όλα μας τα ερωτήματα σχετικά με το GreenPois0n, το Cydia, το Ultrasn0w και έτσι ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη.

1. Καταρχήν, πες μας ποιος είσαι; Πολλοί λένε ότι είσαι ο διαχειριστής του iPhone Wiki, σωστά;

Όχι δεν είμαι ο διαχειριστής του iPhone Wiki. Τα παιδιά στο Redmond Pie μάλλον το καταλάβανε λάθος αυτό. Ακολουθώ την σκηνή του jailbreak από πολύ κοντά και διαβάζω τα πάντα για τα exploit, τα κενά “τρύπες” και payloads στο iPhone Wiki. Στο twitter μου, tweetαρω (και απαντάω ερωτήσεις) σχετικά με το jailbreak. Έκανα μερικά πράγματα, όπως το να κάνω port το blacksn0w στις δοκιμαστικές εκδόσεις του 4.0 (με την βοήθεια του msft.guy)

2. Τι είναι το SHAtter και πως λειτουργεί;

Το SHAtter είναι τρύπα στο bootrom. Είναι πολύ πιθανό να έχει να κάνει με το signchecking (έλεγχος υπογραφών) των SHA-1 και τα αρχεία IMG3, άλλα τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτή την στιγμή. Αν είναι tethered ή untethered είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή.

3. Σχετικά με το GreenPois0n; Θα είναι αυτή η ονομασία του νέου jailbreak;

Αρχικά GreenPois0n σημαίνει ένα σύνολο εργαλείων που είναι σχεδιασμένο για να βοηθάει τους hackers στην έρευνα τους για τυχόν τρύπες και αδυναμίες (του λειτουργικού). Δεν είμαι σίγουρος αν θα δώσουν το νέο jailbreak που χρησιμοποιεί την τρύπα του SHAtter με την ονομασία GreenPois0n. Θα είναι κάπως άσχημο, παρόλα αυτά, το GreenPois0n είναι ήδη γνωστό σαν το όνομα του νέου jailbreak, οπότε και θα ήταν καλό (για αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης) να πάρει το όνομα GreenPois0n.

4. Ποιες συσκευές είναι συμβατές με αυτό το jailbreak;

Όλες όσες είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή. Παρόλα αυτά οι χρήστες που έχουνε συσκευές με το παλιό bootrom θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το 24kpwn αλλά και το Pwnage 2.0 ούτως η άλλος μιας και είναι ανώτερο του SHAtter.

5. Ποιοι είναι οι developers του νέου jailbreak;

Είναι οι Chronic Devteam (posixninja, chronic κλπ.) και νομίζω κάποιοι από την iPhone Dev-Team (Musclenerd) τους βοηθάνε να φτιαχτεί το νέο jailbreak.

6. Αλήθεια το νέο jailbreak θα επιδρά πάνω στο bootrom και θα “σπάει” τις συσκευές για πάντα;

Ναι, “τρύπα” στο bootrom σημαίνει σπάσιμο για πάντα (pwnt4life). Η συσκευή θα είναι πάντα εκτεθειμένη στην “τρύπα” του SHAtter, όπου θα δίνει την δυνατότητα να γίνεται jailbreak. Το bootrom δεν μπορεί να αναβαθμιστεί με λογισμικό από την Αpple (ή με κάποια αναβάθμιση). Θα πρέπει να υπάρχει επανέκδοση στην συσκευή (όπως κάνανε και με το 3GS μετά τον Σεπτέμβριο του 09). Ποιες θα είναι οι δυνατότητες του SHAtter όμως, παραμένουν άγνωστες. Πιστεύω ότι αυτή η τρύπα θα είναι διαφορετική από τις άλλες, οπότε δεν θα ήθελα να κάνω και υποθέσεις πάνω σε αυτό.

7. Η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση, θα είναι tethered ή untethered;

Η πηγή μου (που δεν μπορώ να φανερώσω) λέει ότι θα είναι untethered. Δεν θα ήθελα όμως να το διατυμπανίσω σε όλο το διαδίκτυο ή στο twitter, διότι πρώτον, δεν μπορώ να αποκαλύψω την πηγή αυτής της πληροφορίας και δεύτερον δεν είναι 100% σίγουρο ακόμα. Θα δούμε.

8. Υπάρχει ένα tweetάρισμα από τον Musclenerd που λέει ότι ο @comex δουλεύει πάνω σε τρύπα που είναι “userland” (userland σημαίνει φιλικό προς τον χρήστη), καμιά ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ο Comex έχει βρει τρύπες και τις κρατάει προσωπικές για κάποιο άλλο userland jailbreak (όπως το jailbreakme.com). Άλλα από τότε που η Chronic Dev έφτιαξε το SHAtter, μάλλον έβαλε το “σπάσιμό” του στο ψυγείο (για μελλοντική ίσως χρήση).

9. Σχετικά με το ξεκλείδωμα του baseband 05.14 και 2.10; Είναι δύσκολο να ξεκλειδώσει;

Το αν θα βγει ξεκλείδωμα για το 05.14 ή το 2.10 είναι άγνωστο για την ώρα. Εάν υπάρξει κάποιο ξεκλείδωμα μελλοντικά, θα βγει από την iPhone Dev-Team (MuscleNerd). Χρειάζονται μία ακόμα εντολή που να δημιουργεί την σωστή “κατάρρευση” του baseband και να γίνεται η εισχωρή του ultrasn0w payload. Δεν ξέρω αν έχουν κάτι έτοιμο το οποίο δεν το έχουν δημοσιεύσει.

10. Καμία πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία διάθεσης του jailbreak στο κοινό;

Όχι, λυπάμαι. Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα, άλλα τι θα κάνετε με αυτό σε περίπτωση που δεν βγει αλήθεια;

11. Ο κόσμος αναφέρει προβλήματα και κλεισίματα στο Cydia, θα διορθωθούν αυτά με κάποια καινούρια αναβάθμιση του Cydia;

Στείλτε τα logs με τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται στον @chpwn, θα χαρεί να τους ρίξει μια ματιά και αν είναι δυνατόν να το επιδιορθώσει 🙂

12. Ποιες θα είναι οι καινούριες δυνατότητες που θα ενσωματωθούν στην επόμενη αναβάθμιση του Cydia;

Διαβάζω διάφορα, όπως σύστημα αξιολογήσεων, σχόλια και αλήθεια ελπίζω και επιδιόρθωση της ταχύτητας με το να κρύβονται τα θέματα ή με κάποιον παρόμοιο τρόπο. Εάν έχετε προτάσεις στείλτε τις στον @chpwn.

13. Θα είναι η νέα αναβάθμιση διαθέσιμη στο κοινό ταυτόχρονα με το καινούριο jailbrak; μετά;

Ίσος μαζί, αλλά νομίζω ότι αυτά τα project είναι ξεχωριστά project και θα δούνε το φως της ημέρας όταν ουσιαστικά θα είναι έτοιμα για την διάθεση τους στο κοινό.

14. Το νέο jailbreak θα είναι διαφορετικό από το Spirit και το Blackra1n;

Διαφορετικό από την άποψη της “τρύπας” που χρησιμοποιεί, ναι. Διαφορετικό από τον τρόπο που το “σπάσιμο” θα γίνεται στην συσκευή, όχι. Η τρύπα του SHAtter θα κάνει χρήση της USB σύνδεσης, οπότε θα χρειάζεται ούτως η άλλως υπολογιστής για να κάνεις jailbreak στην συσκευή σου. Δεν θα είναι τόσο εύκολο το jailbreak αυτή την φορά 😉 (εννοώντας το jailbreakme)

Via | CoveringWeb

2 thoughts on “Interview with Vincent about GreenPois0n Jailbreak

Comments are closed.