SHAttered iPod Touch 4G (Updated)

Για όλους εσάς με iPod touch 4G, ή εσάς που αγοράσατε κάποια άλλα συσκευή που βγήκε αφού έκλεισε η τρύπα του jailbreakme.com exploit, θα έχετε ακούσει προφανώς για ένα καινούριο exploit με το όνομα SHAtter. Το exploit (αλλά και το payload) δημιουργήθηκαν από τον @pod2g μερικούς μήνες μετά που ο @p0sixninja της Chronic Dev Team ανακάλυψε το crash. Η ομάδα δουλεύει σκληρά για να σας ετοιμάσει το καινούριο εργαλείο για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το καινούριο exploit. Δεν είναι κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε μια νύχτα οπότε καλό θα ήταν να κάνετε υπομονή καθώς περιμένετε καινούριες ανακοινώσεις από αυτούς.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aoX1Q8ym2J8&feature=player_embedded[/youtube]

Δοκιμάσαμε το exploit του @pod2g σε μια beta έκδοση του PwnageTool. Το SHAtter exploit ήταν αρκετό για να πείσει το iPod touch 4G να κάνει restore σε πειραγμένο (custom) ipsw. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω! Όλα δουλεύουν: αλλαγμένα Preferences για να δείξει τα ποσοστά της μπαταρίας, το Cydia, πρόσβαση με root μέσα από το shell!

Παρόλα αυτά το PwnageTool ήταν ένα χρήσιμο πρώτο test για ένα full iPod 4G jailbreak μέσω SHAtter, είναι πραγματικά το κάτι άλλο σε σύγκριση με τα πιο γρήγορα εργαλεία που έχουν ποτέ κατασκευαστεί. Η βασική του χρήση στο PwnageTool θα είναι για αυτούς με iPhone 4, για να επιτρέψουν updates καθώς δεν αναβαθμίζουν το baseband για να συνεχίσουν να δουλεύουν τα ultrasn0w και (carrier unlocks) ξεκλειδώματα παροχών. Το παιχνίδι με την γάτα και το ποντίκι συνεχίζεται!

UPDATE #1: Φαίνεται ότι το SHAtter θα συνεχίσει να είναι το δώρο που δίνεται. Ακόμα και αν το Apple TV δεν είναι σε κανενός το σπίτι ακόμα, το firmware του είναι διαθέσιμο και το SHAtter χρησιμοποιήθηκε ήδη για να σπάσει τα κλειδιά του!  Το βασικό filesystem (“Mojave8M89.K66OS”) κλειδί για το 018-8609-066.dmg είναι:

31c700a852f1877c88efc05bc5c63e8c7f081c4cb28d024ed7f9b0dbc98c7e1406e499c6

Αν γνωρίζεται από vfdecrypt, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κλειδί για να κάνετε decrypt το αρχείο και να το εμφανίσετε. (Και φυσικά ευχαριστούμε τον @pod2g)

via iPhone dev team

2 thoughts on “SHAttered iPod Touch 4G (Updated)

Comments are closed.