iOS 4.1 Jailbreak σε iPhone 3GS με PwnageTool (Mac)

Εν αναμονή της διάθεσης ενός Jailbreak για όλες τις συσκευές, σας προτείνουμε τον αποκλειστικό οδηγό για να κάνετε Jailbreak σε iPhone 3GS με μια πειραγμένη έκδοση του Pwnage Tool και με μια επιπλέον εφαρμογή που είναι αναγκαία για την επιτυχία της διαδικασίας. Σημείωση: Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για μια επίσημη έκδοση, αλλά για μια πειραγμένη έκδοση από τους χρήστες του iSpazio Criminal90 και Ignazio (Terribile) τους οποίους ευχαριστούμε.

1

Απαιτούμενα:

  • Πειραγμένη έκδοση Pwnage Tool και iOS4 Jailbreaker (Εδώ)
  • Το original firmware 4.1 του 3GS στο desktop (Εδώ)
  • Firmware εκκίνησης 3.1.2 Jailbroken με Blackra1n / Pwnage Tool (ή 3.1.3 με Spirit + Spirit2Pwn), ή Firmware 3.1.x Jailbroken με Sn0wbreeze, 3.1.x ή μεγαλύτερο με Pwnage Tool;
  • iTunes 10 εγκατεστημένο στο Mac;
  • iPhone 3GS με παλιό iBoot.

Οδηγός:

1. τρέχουμε το PwnageTool και συνδέουμε το iPhone μας με USB. Θα ανοίξει ένα παράθυρο pop-up με τα Copyright, πατήστε OK και ξεκινάμε.

1

2. Πατήστε το κουμπί Advanced και μετά διαλέξτε το iPhone 3GS. Τέλος πατήστε το μπλε βελάκι για να συνεχίσετε.

3. Θα αρχίσει η αναζήτηση του original firmware 4.1 μέσα στο computer σας. Σε περίπτωση που έχετε περισσότερα firmware σωσμένα μέσα στο Mac, σιγουρευτείτε ότι διαλέξατε αυτό που αντιστοιχεί στην έκδοση 4.1, μετά πατήστε το βελάκι για να συνεχίσετε

1

1

1

4. Σ’αυτό το σημείο, πατήστε στην επιλογή “General” και αρχίζουμε την εξατομίκευση:

1

Σ’αυτή τη σελίδα:

  • Βγάλτε το τικ από την επιλογή “activate iPhone” αν έχετε ξεκλείδωτο 3GS.
  • Αφήστε την επιλογή “activate iPhone” αν έχετε κλειδωμένο 3GS.

Ρυθμίστε τις διαστάσεις του partition (ή αφήστε το όπως είναι). Ενεργοποιήστε την αναβάθμιση της Baseband μόνο στην περίπτωση που το iPhone 3GS είναι ξεκλείδωτο και συνεχίστε.

1

5. Μέσω αυτής της σελίδας, μπορείτε να προσθέσετε τις repository στο Cydia και συνεπώς να εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε, με τέτοιον τροπο που όταν βάλετε την custom έκδοση firmware στο iPhone να το έχετε ήδη γεμάτο με τις εφαρμογές. Μπείτε στην ενότητα “organize sources” και προσθέστε τις repository που προτιμάτε. Η δική μας είναι: http://ispaziorepository.com/, αλλά θα βρείτε κι άλλες στο τμήμα Sources. Τώρα μπείτε στο “Download Package”, κάνετε refresh και διαλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε, μετά κάντε κλικ στο Add To Queue. Θα εμφανιστούν όλες στο τμήμα “Select Package”, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά και κλικάρετε στο μπλε βελάκι για να συνεχίσετε. Φυσικά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς να προσθέσετε κανένα package.

1

6. Βγάλτε το τικ από το “start up Logo” και “recovery Logo”, ούτος ώστε να έχεται τα original logo της Apple, ή πατήστε στο “Browse” για να αντικαταστήσετε τις εικόνες, μετά από αυτό συνεχίστε πατώντας το μπλε βελάκι.

1

7. Τώρα επιλέξτε την κόκκινη επιγραφή Create! και συνεχίστε. Θα ανοίξει ένα παράθυρο μέσω του οποίου θα ενημερωθείτε ότι το τροποποιημένο Firmware θα αποθηκευθεί στο desktop

1

1

8. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει το custom firmware, θα σας ζητηθεί password του administrator του συστήματος. Μην τη βάλετε και εκτελέστε την application iOS4.1 Jailbreaker, Πατήστε στο  “Continua” δύο φορές συνεχόμενα και βάλτε τo password του administrator αν σας ζητηθεί.

1

9. Μόλις βάλετε την password περιμένετε το τέλος της διαδικασίας και ξανανοίξτε το Pwnage Tool βάζοντας ξανά το password. Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί ένα γατάκι και ένα pop-up όπου θα γράφει: Κλείστε το PwnageTool βάλτε το τηλέφωνο σε recovery mode και κάντε restore με iTunes. Για να πω την αλήθεια εγώ δοκίμασα να κάνω restore με το iPhone αναμένο, χωρίς Recovery Mode και το iTunes το έστειλε από μόνο του (σε recovery), οπότε προσπερνάτε ένα βήμα.

10. Για να κάνετε restore πατάτε ALT (επιλογές) στο πληκτρολόγιό σας, και συγχρόνως πατάτε restore στο iTunes.

11. Ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στο οποίο πρέπει να διαλέξετε το firmware 4.1 custom (τροποποιημένο) που μόλις δημιουργήσατε. Το iTunes θα αρχίσει να το αποσυμπιέζει, να το επαληθεύει, και κάνει restore στο iPhone 3GS σας

1

1

1

Σχεδόν τελειώσαμε! Τώρα έχετε ένα iPhone 3GS ανανεωμένο σε firmware 4.1, και επιπλέον είναι jailbroken με Cydia εγκατεστημένο.

  • Αν όταν το iPhone ανάψει προσέξετε το Cydia με μία εικόνα άσπρη χωρίς repository. Τρέξτε την εφαρμογή, μπείτε στο Manage > Sources > Edit > Add και προσθέστε:

http://apt.saurik.com/cydia-3.7

  • Αν παρουσιάσετε πρόβλημα που προκαλεί crash στην εφαρμογή Mobile Safari κατά την εκκίνηση, θα πρέπει να προσθέσετε την ακόλουθη repository και να εγκαταστήσετε το Safarifix:

http://repo.woowiz.net

Σημείωση: Η τροποποιημένη έκδοση του Pwnage Tool δεν επιτρέπει το activation του τηλεφώνου. Αυτό σημαίνει οτι άν έχετε ένα κλειδωμένο iPhone 3GS, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία original SIM Card ή την Phonebook Card για την οποία σας μιλήσαμε εδώ. Αφού ενεργοποιήσετε το iPhone, θα πρέπει να ανοίξετε το Cydia και να κατεβάσετε το ultrasn0w που είναι αναγκάιο για το ξεκλείδωμα της Baseband.

Ο οδηγός είναι από iSpazio και η μετάφραση έγινε από τον das.

One thought on “iOS 4.1 Jailbreak σε iPhone 3GS με PwnageTool (Mac)

  • September 19, 2010 at 01:01
    Permalink

    Έγινε κάποιο λάθος με τα links των φωτογραφιών του post και ζητώ συγνώμη!

Comments are closed.