USB Drive (Macedonas Guide)

Κατά καιρούς αναφέρω τρόπους σύνδεσης του υπολογιστή στα ενδότερα του iPhone, όπως και την χρήση του χώρου του σαν ένα απλό usb. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι , το 80%-90% χρειάζονται wifi.

Μόλις εχθές έκανε την εμφάνιση της στο Cydia μια ολοκαίνουρια δοκιμαστική (beta) εφαρμογή,  η USB Drive. Μια εφαρμ0γή που υπόσχεται τον πιο εύκολο τρόπο ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον έξτρα χώρο του iPhone μας σαν 1 ή περισσότερα USB Sticks! Χωρίς έξτρα επιλογές, χωρίς έξτρα προγράμματα στους υπολογιστές. Μόνο με την εγκατάσταση της.

Τι θα λέγατε λοιπόν να μπορούσατε να δείτε μέχρι και 8 διαφορετικά USB sticks στον υπολογιστή σας με το που συνδέσετε το iPhone και να αποθηκεύσετε έτσι απλά ότι θέλετε;

Πάμε να το δούμε λίγο…

Αρχικά θα πρέπει να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Για αυτό το λόγο προσθέτουμε στις πηγές του Cydia το κατάλληλο repo :

apt.dmytro.me

Επόμενο μας βήμα είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής USB Drive. Με τον κλασσικό τρόπο, δεν χρειάζονται διευκρινήσεις.

Με το άνοιγμα της εφαρμογής θα δούμε – εν μέρη – την ακόλουθη εικόνα. Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τους δίσκους μας, πατώντας στο Create Disk. Εκεί επιλέγουμε το πόσο μέγεθος θέλουμε να έχει το κάθε μέρος. Όπως προείπα, μπορούμε να δημιουργήσουμε από 1 έως 8 τέτοιους δίσκους. Στην εικόνα βλέπουμε 3 δίσκους που έχω δημιουργήσει.

3883636149_53562fba53

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το Mass Storage. Με την επιλογή αυτή εμφανίζεται η επιλογή για Reboot της συσκευής, το οποίο πραγματοποιούμε.

Μετά το Reboot του τηλεφώνου θα δείτε στους υπολογιστές σας (είτε mac είτε win) κάτι ανάλογο με τα παρακάτω :

3884427944_0070322d6d

3884428126_613fcf9011

Τα ανάλογα usb drives που έχετε δημιουργήσει τα οποία μπορείτε άμεσα να χρησιμοποιήσετε. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεστε κάτι άλλο πέρα από το καλώδιο του USB. Έκανα αρκετές δοκιμές και δεν συνάντησα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Και το σημείο προσοχής τώρα :

ΜΗΝ απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, ενώ έχετε την ρύθμιση USB Mode = Mass Storage. Εαν θέλετε να την απεγκαταστήσετε, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή, να επιλέξετε USB Mode = PTP και να κάνετε Reboot το τηλέφωνο. ΜΕΤΑ κάνετε την απεγκατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε σοβαρότατες συνέπειες στην λειτουργία της συσκευής.

via macedonas

2 thoughts on “USB Drive (Macedonas Guide)

  • September 6, 2009 at 14:29
    Permalink

    Exei dokimastei se 3GS?

    • September 7, 2009 at 05:26
      Permalink

      Ego prosopika den to exo dokimasei akoma katholou boleuomai me to phoneview 🙂

Comments are closed.