Apple πατέντα, το ‘locker’ που βασίζεται σε cloud υπηρεσία είναι το ‘Safe Deposit Box’

Πρόσφατα εμφανίστηκαν διάφορες φήμες που μας δείχνουν ότι η Apple δουλεύει ώστε να ξανασχεδιάσει το MobileMe το οποίο θα περιέχει το ‘locker’ που θα μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά μας αρχεία όπως μουσική, φωτογραφίες και video.

Το PatentlyApple αναφέρει ότι η Apple πρόσφατα δήλωσε μια πατέντα για μια καινούρια δυνατότητα του Mac OS X που ονομάζεται ‘Safe Deposit Box’. Αυτό είναι ένα καινούριο χαρακτηριστικό του Mac OS X που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ένα αρχείο που θέλουμε να κρατήσουμε σε ασφαλές μέρος στο κουτί αυτό και αυτό θα ανέβει στο cloud με κρυπτογράφηση.

Το 9to5Mac πιστεύει πως αυτό το καινούριο χαρακτηριστικό θα ενσωματωθεί μέσα στο iOS και οποιαδήποτε αρχεία (φωτογραφίες, μουσική και video) βάζετε μέσα στο Safe Deposit Box θα εμφανίζονται αυτόματα στις αντίστοιχες iOS εφαρμογές. Η υπηρεσία αυτή σίγουρα θα αντικαταστήσει σύντομα το γνωστό iDisk εφόσον, το Safe Deposit Box θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η καινούρια υπηρεσία της Apple θα αντικαταστήσει επίσης και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Οι χρήστες χρησιμοποιούν εξωτερικούς σκληρούς για να αποθηκεύσουν τα backup τους σε περίπτωση που η πληροφορίες του υπολογιστή τους χαθούν ή κλαπούν. Αυτή η καινούρια λύση θα επιτρέψει σε όλους τους Apple χρήστες να χρησιμοποιήσουν το καινούριο γιγαντιαίο data center της Apple στην Βόρεια Καρολίνα.

Ακόμα σύμφωνα με το site Daring Fireball του John Gruber ακούστηκε ότι η  Apple δουλεύει πάνω σε μια υπηρεσία ή εφαρμογή η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το Mac OS X 10.7 Lion που θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το Dropbox. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την συγκεκριμένη πατέντα στο PatentlyApple.

[ 9to5Mac ]