Η Apple προσθέτει Two-Step Verification στο iCloud.com

icloud 2step verification greekiphone

Σύμφωνα με γνωστά sites φαίνεται ότι η Apple άρχισε να κάνει δοκιμές για Two-Step Verification (Επαλήθευση με δύο βήματα) στο iCloud.com.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω screenshot από το 9to5Mac, το iCloud.com τώρα ζητά αφού κάνουμε login να επαληθεύσουμε την ταυτότητα μας για να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του iCloud.com εκτός του Find My iPhone. Αυτό γιατί σε περίπτωση που ο χρήστης χάσει το iPhone, το iPad ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή να μπορεί χωρίς την χρήση του Two-Step Verification να χρησιμοποιήσει το Find My iPhone για να την ανακτήσει. Η νέα αυτή δυνατότητα άρχισε σήμερα να εμφανίζεται σε διάφορους χρήστες στην Αμερική αρχικά και στη συνέχεια σε άλλες χώρες.

Όσοι δεν έχουν καταλάβει, το Two-Step Verification θα μπορούσε να είναι σαν την επαλήθευση που μας ζητάει το iOS όταν ενεργοποιούμε το iCloud Keychain και στις υπόλοιπες iOS συσκευές μας αλλά και στα Mac που έχουμε συνδέσει αυτό το λογαριασμό, μας ζητάει μια επαλήθευση που μπορεί να γίνει είτε με κάποιο κλειδί ασφαλείας είτε με το να γράψουμε το password του iCloud μας σε μία από τις υπόλοιπες συνδεδεμένες συσκευές.

Για την ώρα το Two-Step Verification δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στη χώρα μας και δεν μιλάμε μόνο για αυτό του iCloud αλλά γενικότερα για το Apple ID.