iOS 8


Εκτός από το OS X 10.10 η Apple σήμερα παρουσίασε και τη αναβαθμισμένη έκδοση του iOS. Έτσι λοιπόν, το iOS 8 έχει κάποιες διαφορές στο περιβάλλον χρήσης αλλά και αρκετά καινούρια χαρακτηριστικά.

Γρήγορη Απάντηση: Με το iOS 8 μπορούμε να απαντήσουμε σε μηνύματα κατευθείαν από το Notification Center ή από τη Lock Screen. Αυτό θα ισχύει και για άλλες εφαρμογές.

Αγαπημένες επαφές στο Multitasking: Πλέον, μπορούμε να πάρουμε ένα τηλέφωνο πιο γρήγορα από ποτέ. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το multitasking (διπλό κλικ στο home button).

Mail : Η εφαρμογή Mail αναβαθμίστηκε με νέα gestures, συνεργασία με εφαρμογές όπως το Calendar και Multitasking μέσα στην εφαρμογή. Θυμίζει κάτι από Mailbox.

Spotlight : Το Spotlight εξελίχθηκε ακριβώς όπως και στο OS X. Online αναζήτηση στο Wikipedia, μουσική-ταινίες στο iTunes κ.α. Το Spotlight υπάρχει σαν δυνατότητα και στο Safari σαν εναλλακτική του Google Search.

Quicktype : Αν και δεν υποστηρίζει τη γλώσσα μας, το Quicktype μαντεύει λέξεις που θα χρησιμοποιήσουμε μετά από αυτή που γράφουμε. Το καλό είναι ότι μαθαίνει όσο γράφουμε και ότι όλα αυτά γίνονται με ασφάλεια, το κακό είναι ότι δεν υποστηρίζει τη γλώσσα μας.

Messages : Δυνατότητα ονομασίας συνομιλίας και καλύτερη διαχείριση στις ομαδικές συζητήσεις(Do Not Disturb ανά συνομιλίας, προσθήκη/διαγραφή μελών της συνομιλίας καθώς επίσης και δυνατότητα αποχώρησης). Καλύτερη διαχείριση στα συνημμένα αλλά και καλύτερη δυνατότητα κοινής χρήσης (φωνής, φωτογραφιών ή video). Τέλος η κοινή χρήση τοποθεσίας βελτιώθηκε αρκετά. Η εφαρμογή μοιάζει αρκετά με την εφαρμογή Messages του Facebook.


HealthKit & Health : Το Health παρουσιάζει όλες μας τις πληροφορίες από third-party εφαρμογές για την κατάσταση της υγείας μας αλλά και για την φυσική μας κατάσταση, μέσα σε μια εφαρμογή.


Family Sharing : Κοινή χρήση φωτογραφιών, ημερολογίων, reminders, Find my Friends αλλά ακόμα και κοινές αγορές μέχρι 6 άτομα! Καλύτερη διαχείριση συσκευών που έχουν τα παιδιά.

Photos : Το iCloud πλέον αποθηκεύει περισσότερες εφαρμογές από ότι μπορεί να χωρέσει ολόκληρη η συσκευή. Δυνατότητα αναζήτησης με παραμέτρους όπως χρόνος, περιοχή και album.

Η εφαρμογή πλέον περιλαμβάνει καλύτερα χαρακτηριστικά επεξεργασίας φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες και τα Videos αποθηκεύονται στο iCloud αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί αποθηκευτικό χώρο.

Shazam : Το Siri πλέον υποστηρίζει το Shazam και εύρεση μουσικής στο iOS 8 καθώς επίσης και δυνατότητα χρήσης χωρίς τα χέρια με την εντολή Hey Siri.

[via MacRumors]