OS X 10.9 με Power-User δυνατότητες και περισσότερα από iOS

osx 10.9 lynx siri wwdc greekiphone

Πηγές του 9to5Mac έχουν τώρα πληροφορίες σχετικά με το επόμενο OS X. Αρχικά, μπορούμε να δούμε ότι η κωδική του ονομασία είναι “Cabernet” και ότι θα φέρει διάφορες Power-User δυνατότητες αλλά και βασικές δυνατότητες από το iOS. Η αλλαγή στην χρήση και γενικότερα στο πως λειτουργεί το σύστημα δεν θα είναι μεγάλη.

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν τον Finder ο οποίος τώρα αν ισχύουν οι φήμες θα έχει tabs και διάφορες καταστάσεις για πλοήγηση με tabs. Μάζι με τον Finder θα δούμε και ένα νέο Safari με ανασχεδιασμό του backend για καλύτερους χρόνους στο φόρτωμα μιας σελίδας, ταχύτητα γενικότερα και αποδοτικότητα.

Αλλαγές θα δούμε και στο γραφικό περιβάλλον (UI) αλλά όχι κάτι το τελείως διαφορετικό από τις τελευταίες OS X εκδόσεις. Σχετικά με την ενσωμάτωση του Siri, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτό θα είναι ενσωματωμένο στην έκδοση 10.9 ή πρόκειται να το δούμε σαν hardware χαρακτηριστικό σε μελλοντικά Mac. Όμως το σίγουρο είναι ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα έχει διάφορα άλλα πράγματα που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο iOS, μέσα σε αυτά και η τεχνολογία για παύση των εφαρμογών που βρίσκονται στο background όπου αυτό χρειάζεται για μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας αλλά και ταχύτερο σύστημα.

Το Lion και το Mountain Lion κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι έτσι η πηγή αναφέρει ότι είναι μια λογική ημερομηνία και για το 10.9. Αν και το 10.9 ήταν να παρουσιαστεί νωρίτερα μέσα σε αυτή τη χρονιάη Apple αποφάσισε να το παρουσιάσει μαζί με το iOS 7 στην WWDC.