Πώς απενεργοποιείται ο Flash Player;

how to deactivate flash player greekiphone

Σήμερα, και με αφορμή ένα θεματάκι που μας είχε προκύψει προσφάτως στο Mac, λέμε να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό… Τι αφορά αυτό; Μα τον γνωστό μας Flash Player.

Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε αυτό το “εργαλείο” της Adobe, τότε θα ήταν δύσκολο πραγματικά. Ο Flash Player έχει ή ορκισμένους οπαδούς που απέφυγαν εξαιτίας του το iOS, ή ορκισμένους εχθρούς που θέλουν να ξεχάσουν και την ύπαρξη του. Ας υποθέσουμε λοιπόν, πως ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, μιας και μας “βαραίνει” το browser, καταναλώνει πόρους απ το σύστημα ή έστω βαρεθήκαμε να κάνουμε κάθε λίγο άχρηστα updates. Πως απενεργοποιούμε το Flash Player;

Λοιπόν ας υποθέσουμε πως ως default browser έχουμε τον Safari. Ακολουθώντας το path Preferences/Security/Manage Website Settings/Adobe Flash Player στο παράθυρο που σας παρουσιάζετε, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε τον Flash εντελώς, είτε να επιλέγει ο browser πότε θα τον χρησιμοποιήσει, είτε να είναι πάντα ενεργός! Επιπρόσθετα, μπορείτε να τον απενεργοποιήσετε παντελώς, παρά μόνο για συγκεκριμένα site που τον απαιτούν ακόμα!

how to deactivate flash player greekiphone

how to deactivate flash player greekiphone

Εμείς να πούμε απλώς, πως αδημονούμε για την πλήρη κυριαρχία του HTML5 στο διαδίκτυο, την οποία χρόνια πριν είχε προβλέψει ο μεγάλος Steve Jobs.

[via Cult of Mac]