iPad – αγαπημένη επιλογή των αγοραστών και το 2013.

market share greekiphone

Μια ενδιαφέρουσα αναφορά μας έρχεται απο την άλλη πλευρά του ωκεανού και κάνει σήμερα την εμφάνιση της στο διαδίκτυο. Φυσικά και αναφερόμαστε στην Αμερική, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της NPD Group οι προτιμήσεις των καταναλωτών και η στάση τους έναντι στην τεχνολογία, μοιάζουν αρκετά ξεκάθαρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς που εξετάζονται, αφορούν tablets καθώς και computers. Έτσι, αξιοσημείωτη υπεροχή της Apple γι ακόμα μια φορά, παρατηρείται στην κατηγορία των tablet, όπου το λαοφιλέστατο iPad εξακολουθεί να παραμένει η Νο 1 επιλογή των καταναλωτών. Τα ποσοστά λοιπόν, μαρτυρούν με νούμερα της τάξης του 15.8% την προτίμηση σε iPad, έναντι του 8.7% των Android tablets καθώς και 2.2% των Windows tablets. Παρόλα αυτά, συγκριτικά με πέρσι, το iPad δείχνει να έχει κάποια μικρή πτώση στις προτιμήσεις του κόσμου, ενώ αντιθέτως αυξήθηκε το ποσοστό των 2 άλλων OS.

Στον τομέα των υπολογιστών τα πράγματα μοιάζουν λίγο διαφορετικά, μιας και τα Windows PC όπως ήταν αναμενόμενο, κατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς με ποσοστό της τάξης του 34.1% μα με σημαντική πτώση στο market share σε σχέση με πέρσι. Ενώ το Mac παραμένει λίγο πολύ σταθερό στο 1.8%, σημειώνοντας μια απειροελάχιστη πτώση της τάξης του 0.6% σε σχέση με πέρσι, έκπληξη αποτέλεσε το Chromebook με ποσοστό 9.6% στο μερίδιο της αγοράς κυριολεκτικά “απο το πουθενά”.

Κλείνοντας, ν’ αναφέρουμε πως η υπο εξέταση περίοδος αφορούσε απο τον Ιανουάριο, εως το Νοέμβριο του 2013. Να υπενθυμίσουμε, πως η Apple πέρασε σε σημαντικές αναβαθμίσεις των μοντέλων της τον Ιούνιο με νέα MacBook καθώς και τον Οκτώβριο με iPad mini Retina και iPad Air, και προφανώς τα αποτελέσματα των αλλαγών αυτών στις προτιμήσεις των καταναλωτών, θα τα συζητήσουμε και πάλι μαζί, του χρόνου την ίδια εποχή.

[via MacRumors]