OS X Mavericks – Εμφανίστε εύκολα τη Library!

reveal library folder permantly on mavericks greekiphone

Καθώς διάβαζα νέα στο internet σχετικά με το ήδη λατρεμένο Mavericks, έπεσε το μάτι μου σε ένα tip το οποίο διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητα μας ως Mac users. Απο το Lion κι έπειτα, η Apple δυσκόλεψε λίγο την πρόσβασή μας στη Library του User, μιας και ως γνωστόν, εκεί βρίσκεται η “καρδιά” του Mac μας. Οχι κι ότι καλύτερο λοιπόν, να έχει πρόσβαση ένας “νεογέννητος” Mac user, που δεν κατέχει και πολύ το αντικείμενο ακόμα.

Το Mavericks έρχεται να μας απαλλάξει απο τις εντολές του Terminal που εμφάνιζαν την Library, καθώς και απο το κλασσικό, Option+Go tab (στον Finder) όπου εμφάνιζε παρωδικά τη Library.

Πλέον, για μόνιμη εμφάνιση της Library το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μπείτε στο Home folder (το κλασσικό “σπιτάκι”), κι ενώ είστε στο φάκελο αυτό να πατήσετε Cmd+J. Θα εμφανιστεί το View Options panel, το οποίο πλέον περιέχει κι ένα checkbox (Show Library Folder) για μόνιμη εμφάνιση της Library. Πλέον, θα έχετε μόνιμα τη Library “φάτσα κάρτα”, αλλά προσοχή στο τι πειράζετε μέσα εκεί!