Περί iPhone 5S ο λόγος…

iphone 5s greekiphone

Και να που έφτασε η στιγμή της παρουσίασης του δεύτερου iPhone ή αλλιως iPhone 5S! Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, τα leaks και οι φήμες, βγήκαν αληθινά! Το iPhone 5S, ο διάδοχος του iPhone 5, θα διατίθεται σε 3 χρώματα που δεν είναι άλλα από ασημένιο, χρυσό και ένα νεό γκρι, κάτι που ξεφεύγει λίγο απο τις αρχικές μας προβλέψεις!

Ας πάμε στα του hardware τώρα, μιας και θα ενδιαφέρει πιθανώς πολλούς! Το νέο iPhone 5S θα “φορά” τον Α7 της Apple, ο οποίος έρχεται με 64 bit chip! Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως όλες οι εφαρμογές που ήταν “γραμμένες” στα 32 bit ξαναγράφτηκαν, αλλά το iPhone 5S είναι σε θέση να “τρέξει” και αυτές στα 32 bit. Kαταφέρνει να είναι 40x πιο γρήγορο συγκριτικά με το ήδη γρήγορο iPhone 5, πρακτικά 5 φορές πιο γρήγορο, ενώ τα γραφικά του φτάνουν στα 56x.

iphone 5s 56x faster greekiphone

 

Περί νέου part ο λόγος στο iPhone 5S, το οποίο ακούει στο όνομα “Μ7 chip”. Το M7 είναι ένα νέο chip που συνεχώς μετράει data κίνησης, φέρνει το accelerometer, το γυροσκόπειο, και την πυξίδα, και ενεργοποιεί μια νέα γενιά για εφαρμογές υγείας και φυσικής αγωγής! Και θα αναρωτηθείτε… Τι γίνεται με τη μπαταρία; Σύμφωνα με τον Schiller λοιπόν,  η μπαταρία είναι καλύτερη απο αυτή του iPhone 5 και αγγίζει τις 250 ώρες αναμονής! Σχετικά με την κάμερα τώρα, το νέο iPhone 5S εξακολουθεί να διαθέτει κάμερα 8MP όπως ο προκάτοχος του! Όμως η Apple δε μας έχει συνηθίσει σε στασιμότητες! Το iPhone 5S διαθέτει νέο, εξελιγμένο φακό, με διπλό led flash όπως και είχε αρχικά γίνει λόγος! Αξιοσημείωτο είναι πως τα led διαθέτουν διαφορετικό χρώμα, ώστε να βγαίνει πιο φυσικός ο φωτισμός στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού ειδικά σε εσωτερικό χώρο! Πέραν απο το hardware κομμάτι, την κάμερα “ακολουθούν” και μια πλειάδα αλλαγών στο software, ικανά να χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα βελτιωμένα οπτικά!

iPhone 5s camera greekiphone

Πως θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε στο εντελώς νέο χαρακτηριστικό που φέρνει το iPhone 5S; Αυτή τη φορά η Apple θωρακίζει την ασφάλεια των λατρεμένων μας συσκευών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Τι πιο εύκολο απο ένα passcode θα σκεφτείτε…  Κι όμως για πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι πέρα από αυτό! Το Home Button πλέον θα διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων! Θα υπάρχει γύρω απο αυτό, για την ακρίβεια, ένα “δαχτυλίδι” απο ζαφείρι, το οποίο δε θα χαράζεται και θα μπορεί να σκανάρει το αποτύπωμά σας σε όποιο orientation κι αν βρίσκεται η συσκευή! Εντυπωσιαστήκατε; Και δε σας είπαμε ακόμα το καλύτερο! Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα είναι σε θέση να σας εξασφαλίζει αγορές και updates στο App Store, χωρίς την πληκτρολόγηση του Password σας! Απλά και μόνο διαβάζοντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα!

touch id iphone 5s greekiphone

 

Το iPhone 5S ξεκινά με διετές συμβόλαιο απο τα $199 τα 16GB, και καταλήγει στα $399 τα 64GB! Θα αρχίζει να διατίθεται σταδιακά απο τις 20/9 και εως το τέλος του 2013 θα έχει διατεθεί σε περίπου 100 χώρες (ελπίζουμε και η Ελλάδα), και σε πανω από 270 παρόχους! Ανυπομονούμε!

One thought on “Περί iPhone 5S ο λόγος…

Comments are closed.