Numeric keyboard και 4ψήφιος κωδικός κλειδώματος; Όχι απαραίτητα!

protect your ios device with stronger passcode lock on numeric keyboard greekiphone

Ας κάνω μια εισαγωγή απαραίτητη, λέγοντας πως το παρόν άρθρο έχει πιο πολύ εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και θα το ονόμαζα “tip” που διευκολύνει την καθημερινότητά μας.

Όλοι μας λίγο πολύ, προκειμένου να προστατέψουμε τα δεδομένα μας αλλά και την αγαπημένη μας συσκευή απο αδιάκριτα πειράγματα, βάζουμε κάποιο κωδικό πρόσβασης! Αυτός συνήθως είναι ένας απλός 4ψήφιος κωδικός στον οποίο “καλείται” το numeric πληκτρολόγιο κάθε που θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις , και για να ενισχύσουμε την ασφάλεια, βάζουμε κάποιο πιο σύνθετο κωδικό με γράμματα και ψηφία. Τότε είναι που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το alphanumeric πληκτρολόγιο. Όμως τι τελικά είναι πιο βολικό όταν γρήγορα θέλετε να πληκτρολογήσετε; Προσωπικά το alphanumeric keyboard και το δαχτυλάκι μου, δε συνεργάζονται άψογα όταν βιάζομαι να ξεκλειδώσω τη συσκευή μου.

Λοιπόν το όλο “tip” περιορίζεται στο εξής απλό: Κλείστε το διακοπτάκι με την επιλογή για απλό κωδικό ξεκλειδώματος (Settings/General/Passcode Lock/Simple Passcode), και έπειτα ενεργοποιήστε την επιλογή κωδικού κλειδώματος συσκευής. Θα δείτε μπροστά σας το alphanumeric πληκτρολόγιο. Πληκτρολογήστε όμως, μόνο αριθμούς ως κωδικό. Τώρα, κάθε φορά που θα ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας, θα έρχεστε μπροστά στο numeric πληκτρολόγιο και την ευκολία που αυτό φέρει, αλλά παράλληλα θα μπορεί ο κωδικός σας να απαρτίζεται απο παραπάνω ψηφία πέραν των 4 κλασσικών, θωρακίζοντας ακόμα καλύτερα τη συσκευή σας!