Instashare – Κάτι σαν το AirDrop για iPhone

instashare-logo-review-easy-share-files-greekiphone

Αρκετές φορές θέλουμε να στείλουμε φωτογραφίες από το Mac στο iPhone μας ή και αντίστροφα. Συνήθως η πιο άμεσες λύσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι αυτές με το Image Capture που ήδη υπάρχει στο OS X αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μεταφορά ασύρματα. Εδώ είναι που ζητάμε από την Apple να φέρει το AirDrop στις iOS συσκευές μας.

Για όσους δε γνωρίζουν, το AirDrop που έκανε πριν δύο χρόνια την εμφάνιση του στο OS X, επιτρέπει την μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο Mac που βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Τα πράγματα άλλαξαν λίγο με το Mountain Lion που τώρα μπορεί να δημιουργήσει δίκτυο ένα adhoc δίκτυο μεταξύ δύο Mac χωρίς αυτά να είναι συνδεδεμένα σε κάποιο WiFi.

instashare share files between your mac and iphone greekiphone

Όμως, εφόσον το AirDrop δεν υπάρχει για iOS το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να βρούμε κάτι που να κάνει την ίδια δουλειά. Εδώ έρχεται ο Lukas Foldyna ο developer του Instashare. Το Instashare μας επιτρέπει να μεταφέρουμε απλά εύκολα και γρήγορα από το Mac φωτογραφίες και αρχεία προς το iPhone ή το iPod touch μας.

[app 576220851]

Πως λειτουργεί το Instashare;

Για να χρησιμοποιήσουμε το Instashare θα πρέπει να ξέρουμε απλά πως κάνουμε drag and drop, είτε αυτό είναι με το δάχτυλο μας (iPhone & iPod touch) είτε στο Mac χρησιμοποιώντας το ποντίκι.

instashare drag and drop greekiphone

Στο iPhone μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή το Instashare μας δείχνει την Photo Library και μόλις πατήσουμε το δάχτυλο μας πάνω και κινήσουμε ελάχιστα την φωτογραφία θα δούμε ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των συσκευών που θέλουμε να την στείλουμε.

Μόλις αφήσουμε την φωτογραφία, στο μηχάνημα ή την συσκευή που στέλνουμε θα πρέπει να δούμε ένα μήνυμα που μας ρωτάει αν θέλουμε ή όχι να αποθηκεύσουμε την φωτογραφία από την άλλη μας συσκευή. Πατώντας Allow φυσικά, θα δούμε ότι η φωτογραφία φορτώνει και αποστέλεται με Bluetooth στο Mac μας. Η φωτογραφία ή το αρχείο θα υπάρχει στο παραθυράκι που μπορούμε να ανοίξουμε πατώντας στο μενού μας ή στο φάκελο Downloads που έχει οριστεί. Στο κάθε αντικέιμενο της λίστας υπάρχει ένα μενού με επιλογές για άνοιγμα, εμφάνιση, αφαίρεση ή αποθήκευση του αρχείου.

instashare menu on mac greekiphone

Εντυπώσεις

Το μόνο που θα λέγαμε δεν μας αρέσει σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι χρησιμοποιεί και το Bluetooth όχι μόνο το WiFi αλλά ευτυχώς η αποστολή είναι αρκετά γρήγορη ακόμα και με αυτό τον τρόπο. Δεν παύει όμως να είναι ο μόνος εύκολος και γρήγορος τρόπος να περάσουμε κάτι άμεσα στη συσκευή μας. Ακόμα ένα μειονέκτημα είναι ότι η εφαρμογή δεν είναι ακόμα συμβατή με το iPad.

Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για διάφορες άλλες εφαρμογές που μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε φωτογραφίες από την μία iOS συσκευή μας σε μια άλλη ή ακόμα και στο Mac. Αλλά το Instashare εκτός από το ότι είναι δωρεάν με μια in-app purchase επιβάρυνση των 0,89€ που αφαιρεί τις διαφημίσεις, μας επιτρέπει να στείλουμε ότι αρχεία θέλουμε στην iOS συσκευή μας και όχι μόνο φωτογραφίες.

Instashare για Mac Download link

One thought on “Instashare – Κάτι σαν το AirDrop για iPhone

Comments are closed.