Πώς κάνουμε Jailbreak το iOS 6 με το evasi0n [windows]

Evasi0n how to jailbreak on windows

Όπως είδαμε πριν λίγο, οι evad3rs κυκλοφόρησαν το νέο εργαλείο για jailbreak που ονομάζεται evasi0n και το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε εύκολα jailbreak το iOS 6. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για να κάνετε jailbreak τη συσκευή σας στο iOS 6 με το evasi0n σε windows.

Σημειώσεις

  • Αρχικά να θυμίσουμε ότι αν έχετε passcode στη συσκευή σας θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε πριν το jailbreak.
  • Η συσκευή σας θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένη στην έκδοση iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 ή την 6.1 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα για να δουλέψει το evasi0n σωστά. Οπότε αν η συσκευή σας δεν είναι σε ένα από αυτά τα firmware καλό θα ήταν να την αναβαθμίσετε τώρα κάνοντας κλικ στο update από το iTunes ή πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναβάθμιση λογισμικού.
  • Το evasi0n δεν είναι συμβατό με Apple TV και όπως αναφέρουν οι evad3rs, αυτό είναι κάτι που θα κυκλοφορήσει πολύ γρήγορα. Ίσως μαζί με το jailbreak του Apple TV 3.
  • Κάντε backup στη συσκευή σας πριν κάνετε το οτιδήποτε είτε μέσω του iCloud από την συσκευή σας με WiFi είτε μέσω του iTunes με δεξί κλικ και backup πάνω στη συσκευή σας από την sidebar του iTunes (αν έχετε iTunes 11, μπορείτε να επαναφέρετε την sidebar από το μενού view).

Οδηγίες

1 – Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του evasi0n για windows επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω links.

2 – Κάνουμε διπλό κλικ στο zip και ανοίγουμε το φάκελο evasi0n-win-1.0 και έπειτα την εφαρμογή evasi0n.exe κάνοντας δεξί κλικ και Run as administrator.

01 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

02 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

3 – Αφού σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη (activated) συνδέστε την στον υπολογιστή. Η συσκευή σας θα πρέπει να έχει την έκδοση iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 ή την 6.1 και μη ξεχνάτε το evasi0n δεν είναι ακόμα συμβατό με Apple TV.

011 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

4 – Το Jailbreak θα διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά και μέσα σε αυτά το iPhone θα κάνει 2-3 επανεκκινήσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα το evasi0n θα φροντίσει να περάσει στη συσκευή σας το Cydia και όλα τα sources (πηγές) του.

04 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

5 – Προσοχή! κάποια στιγμή το evasi0n θα σας ζητήσει να κάνετε slide to unlock και να κάνετε tap ΜΙΑ φορά μόνο το εικονίδιο του evasi0n που θα δείτε στο SpringBoard.

08 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

03 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

6 – Μετά το evasi0n θα συνεχίσει μέχρι να περάσει όλα τα απαραίτητα αρχεία και payloads μέσα στη συσκευή.

05 evasi0n windows jailbreak ios 6 greekiphone

7 – Αφού η διαδικασία του evasi0n τελειώσει στο Mac σας, θα πρέπει να δείτε το logo του evasi0n στη συσκευή σας να κάνει τα εξής: Setting up fstab and AFC2, Setting up Cydia, Setting up Cydia packages, Clearing SpringBoard Cache, Rebooting. Ακόμα ένα reboot και: Initializing offsets, Finding offsets, Patching kernel, Clearing up, Done! continuing boot!

Μετά από αυτό μπορείτε να μπείτε στο Cydia για να κάνει την πρώτη προετοιμασία συστήματος. Αυτό ήταν, τώρα μπορείτε να περάσετε όποιο tweak σας έλειπε τόσο καιρό στο iPhone 5 ή το iPad σας.

Thanks iClarified for windows screenshots / iDownloadBlog for the video / iSpazio and evad3rs.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερη βοήθεια στο macephemera.