Σχεδόν έτοιμο το Jailbreak για το Apple TV 3;

appletv3

Πρόσφατα η Apple έδωσε στο κοινό το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 6 για τις φορητές συσκευές της. Το iOS 6 έρχεται με περισσότερες από 200 νέες δυνατότητες και μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad. Όσο καλό και αν είναι το iOS στις άλλες συσκευές στο Apple TV φέρνει αρκετούς περιορισμούς και ιδιαίτερα για την Ελλάδα που δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και “κανάλια” του.

Τα καλά νέα είναι ότι το development για το jailbreak του Apple TV 3 που ξεκίνησε το καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί και μαζί με αυτό έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες beta δοκιμές. Αυτοί την στιγμή οι hackers δουλεύουν πάνω σε ένα απλό γραφικό περιβάλλον. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του jailbreak για το Apple TV 3 αλλά ακούγεται για σήμερα, αύριο ή προς το τέλος του μήνα και οι hackers που ασχολούνται με αυτό ζητάνε από τους χρήστες υπομονή.

Η έκδοση του jailbreak που πρόκειται να κυκλοφορήσει για το Apple TV 3 θα φέρει ένα πακέτο με επεκτάσεις και επιλογές:

  • Κανάλια χωρίς περιορισμούς
  • Εγκατάσταση εφαρμογών
  • Γραφικό περιβάλλον με δυνατότητα αλλαγών
  • Γρήγορη αλλαγή μεταξύ πολλών Apple IDs
  • Εγκατάσταση της εφαρμογής Showtimes (ώρες προβολών κινηματογράφων)

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Apple TV 3 ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 2013 και το jailbreak του δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για το κοινό. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που το προηγούμενο μοντέλο Apple TV 2 (που γίνεται jailbreak) έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση και η τιμή του έχει αυξηθεί στο Amazon και φτάνει τα 160 και 220 € ενώ το Apple TV 3 κοστίζει περίπου 100 €.

[via Giga]