Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 5

Screen Shot 2012 09 12 at 9 48 58 PM
Πριν λίγο στο μεγάλο event που πραγματοποιήθηκε στο Yerba Buena Center η Apple ανακοίνωσε το iPhone 5 με βελτιώσεις σε όλα του τα υποσυστήματα.http://www.youtube.com/watch?v=xNsGNlDb6xY

Tο νέο iPhone είναι επιτέλους επίσημο. Αν και το iPhone που παρουσιάστηκε σήμερα είναι το 6ης γενιας αλλα αποφάσισε να το ονομάσει iPhone 5.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 18 18 PM

Το νέο iPhone 5 λοιπόν έρχεται πλήρως βελτιωμένο με 7.6mm πάχος και 112 γραμμάρια βάρος και είναι το πιο ελαφρύ και λεπτό iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ κατασκευασμένο από γυαλί και αλουμίνιο. Σίγουρα μοιάζει αρκετά με όλα τα mockups που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και στη συνέχεια θα δούμε πιο αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά του.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 11 31 PM

Οθόνη 4 ίντσες Retina display στα 326 ppi και δεν είναι απλά μεγαλύτερο είναι σωστό. Όλοι μπορούν να μεγαλώσουν τις οθόνες αλλά το iPhone 5 έχει οθόνη 4 ίντσες σχεδιασμένη με τον σωστό τρόπο δηλαδή, είναι μεγαλύτερη αλλά έχει το ίδιο μήκος με αυτή του iPhone 4S. Οπότε είναι το ίδιο για το χέρι μας και μπορούμε και πάλι να γράψουμε με το ένα χέρι σε μια οθόνη με περισσότερο χώρο που μας επιτρέπει να βλέπουμε περισσότερα όταν γράφουμε, όταν παίζουμε παιχνίδια ή όταν πλοηγούμαστε στο internet.

Είναι ακόμα και πιο ζωντανή όμως και είναι η ίδια οθόνη που γνωρίζουμε και από το iPhone 4S απλά μας δίνει 18% περισσότερα pixels και τελική ανάλυση 1136×640. Με απίστευτα πιο ζωντανά χρώματα και κορεσμό χρωμάτων 44% μεγαλύτερα από πριν. Οπότε με το iPhone 5 τα παιχνίδια είναι πιο ζωντανά, το κείμενο μας πιο ευδιάκριτο και οι φωτογραφίες με υψηλότερη ανάλυση και το καλύτερο, όλες οι εφαρμογές που γνωρίζεται είναι έτοιμες για αυτό. Ακόμα τα wide είναι τώρα widescreen HD χωρίς το letterboxing που είχαμε στις προηγούμενες γενιές.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 23 17 PM

Δίκτυο Wireless Το iPhone 5 μπορεί να συνδεθεί στα πιο γρήγορα δίκτυα 4G και LTE αλλά αυτό δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στη χώρα μας. Δείτε όμως μία ανακοίνωση που η Cosmote δημοσίευσε πρόσφατα στο site της.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 29 20 PM

Α6 chip Με το νέο A6 chip τώρα το iPhone 5 είναι πιο γρήγορο από ποτέ και δύο φορές ταχύτερο από το A5 chip που είδαμε στο iPhone 4S. Όλες οι εφαρμογές ανοίγουν πιο γρήγορα, μπορούμε να μεταφερθούμε από την μία στην άλλη με μεγαλύτερη ευκολία, να δούμε σελίδες ή να στείλουμε email με περισσότερα συνημμένα.

Τα γραφικά στο iPhone 5 είναι επίσης δύο φορές πιο γρήγορα από το iPhone 4S και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια όπως καμία άλλη φορά και με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια και ρεαλιστικό gameplay.

Αν και τόσα πολλά θα μείωναν την ζωή της μπαταρίας σε άλλες συσκευές, το A6 chip είναι σχεδιασμένο έτσι για να δουλεύει τέλεια με το iOS 6. Έτσι ακόμα και με το iPhone 5 έχουμε αρκετή μπαταρία για να βγάλουμε μια ολόκληρη μέρα με περισσότερες από 8 ώρες για internet σε 3G ή 4G δίκτυα και 8 ώρες ομιλίας αλλά και 10 ώρες για αναπαραγωγή video.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 32 51 PM

All-new EarPods. Όπως και το δαχτυλικό αποτύπωμα τα αυτιά είναι μοναδικά για το κάθε σώμα. Κάτι που σημαίνει ότι τα ακουστικά ταιριάζουν διαφορετικά για τον κάθε ένα. Έτσι η μηχανικοί της Apple αντί να ξεκινήσουν να ψάχνουν με το ακουστικό ξεκίνησαν με το αυτί. Έχουν δοκιμάσει πάνω από 100 προτότυπους σχεδιασμούς σε εκατοντάδες ανθρώπους με βασικό στόχο την δημιουργία earbuds που ταιριάζουν απόλυτα στο κάθε αυτί αλλά ακόμα να στέκονται μέσα σε αυτό άνετα για τον χρήστη και να βγάζουν την καλύτερη ποιότητα που γίνεται. Τα νέα EarPods της Apple είναι ακουστικά που δεν έχετε ξαναδει ή ακούσει.

http://www.youtube.com/watch?v=8Rme3uZ_abc

Μαζί με τα νέα ακουστικά η Apple ενίσχυσε και τα ηχεία στο iPhone 5. Η νέα συσκευή είναι βελτιωμένη και έχει τρία μικρόφωνα: ένα μπροστά, ένα στο πίσω μέρος και ένα στο κάτω μέρος. Το μπροστά και πίσω μικρόφωνο δουλεύουν μαζί για να πετύχουν την καλύτερη εγγραφή ήχου μια τεχνολογία που βοηθά το iPhone να εστιάση στην πηγή του ήχου για πιο καθαρό ήχο. Η νέα τεχνολογία του noise-canceling για μείωση θορύβου, μειώνει τους εξωτερικούς ήχους. Έτσι σε ένα χώρο με αρκετό θόρυβο όταν έχουμε το iPhone στο αυτί μας ακούμε ότι είναι δυνατό από την άλλη άκρη της γραμμής.

Screen Shot 2012 09 12 at 10 48 06 PM

iSight camera. The world’s most popular camera now captures more of the world. Πολλές οι δυνατότητες και στην νέα κάμερα και ας μην είχαν διαρρεύσει.

Panorama. Η πιο δημοφιλής camera στον κόσμο βγάζει τώρα ακόμα πιο φανταστικές φωτογραφίες τόσο που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έρχονται από κινητό τηλέφωνο. Ότι γνωρίζατε για την iSight με το iPhone 4S έρχεται τώρα και στο iPhone 5 όμως με αρκετές βελτιώσεις. Η νέα δυνατότητα πανοράματος μας επιτρέπει να τραβήξουμε αρκετά μεγάλες φωτογραφίες απλά “γράφοντας” με την iSight του iPhone 5 αυτό που θέλουμε. Με μία απλή κίνηση μπορούμε να γράψουμε μέχρι και 240 μοίρες. To γυροσκόπιο, το A6 chip και η εφαρμογή Camera δουλεύουν όλα μαζί ώστε να δημιουργήσουν μία απίστευτη πανοραμική φωτογραφία που φτάνει τα 28 megapixels.

Ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Η εφαρμογή camera φέρνει τώρα περισσότερες βελτιώσεις όπως 40% πιο γρήγορη λήψη, καλύτερη χρήση και απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και βελτιωμένη απόδοση στην μείωση θορύβου. Έτσι μπορούμε να κάνουμε λήψη με περισσότερες λεπτομέρειες από πριν. Δείτε μερικές φωτογραφίες στο site της Apple.

Βελτιωμένο HD video recording. Εγγραφή απίστευτου video HD video 1080p με την iSight camera. Βελτιωμένη σταθερότητα video που βοηθά να μην είναι κουνημένο το video. Ανίχνευση προσώπου μέχρι και 10 από αυτά κάτι που σημαίνει ότι το κάθε ένα μπορεί να έχει την δική του στιγμή στο φακό και τώρα δυνατότητα για λήψη φωτογραφίας ενώ κάνουμε εγγραφή video.

FaceTime HD camera. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπροστά FaceTime camera στο iPhone 5 για FaceTime video κλήσεις. Και τώρα τώρα με το iOS 6 αυτές οι κλήσεις μπορούν να γίνουν ακόμα και από 3G δίκτυο. Η ποιότητα των FaceTime κλήσεων είναι καταπληκτική (στα δικά τους δίκτυα). Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μπροστά HD κάμερα για φωτογραφίες πορτρέτα ή εγγραφή HD video 720p.

Screen Shot 2012 09 12 at 11 30 19 PM

Lightning connector. Ένας νέος τρόπος/βύσμα για να συνδέουμε το iPhone 5. Κάνοντας το πιο λεπτό και ελαφρύ χρειάστηκε να γίνει μια μεγάλη αλλαγή, αυτή στην σύνδεση. Ο νέος connector είναι νέος, μικρός και καλύτερος. Με οχτώ μόνο pin και αναστρέψιμος δηλαδή μπορείτε να τον τοποθετήσετε όπως σας βολεύει, δεν υπάρχει λάθος τρόπος να βάλετε το καλώδιο.

Lightning to 30-pin adapter. Μαζί με το νέο καλώδιο κυκλοφόρησε επίσης και ένας αντάπτορας επειδή ακόμα υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ που δεν είναι συμβατά με τον 8-pin και χρειάζεται να συνδεθούν με 30-pin adapter ακόμα και με τον 30-pin adapter μπορούμε να το συνδέσουμε στο iPhone 5 αν θέλουμε απλά με τον Lightning to 30-pin apapter που πωλείται χωριστά.

Maps image

Maps από την Apple. Η νέα εφαρμογή Maps δίνει έναν καλύτερο τρόπο για να βρείτε το δρόμο σας. Όλα τα στοιχεία στους χάρτες είναι βασισμένα σε vectors κάτι που σημαίνει ότι όλα τα γραφικά και το κείμενο είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι ευκρινέστατα ακόμα και μετά από zoom. Ψάξτε το και θα δείτε αμέσως πόσο ομαλά δουλεύει η εφαρμογή και πόσο άμεση ανταπόκριση έχει. Αν πάλι χρειάζεστε κατευθύνσεις από το σημείο Α στο Β, η εφαρμογή Maps δεν σας δείχνει μόνο πως να πάτε αλλά σας πλοηγεί με φωνητικές εντολές. Ακόμα υπάρχουν πληροφορίες για την κίνηση και αλλαγές διαδρομής για να αποφύγετε τυχόν κίνηση. Μην ξεχάσετε να δείτε και την δυνατότητα Flyover και να εξερευνήσετε τα βασικά μέρη από ψηλά με πλήρως διαδραστική 3D εμφάνιση. Δείτε περισσότερα στο site της Apple.

Screen Shot 2012 09 12 at 11 55 15 PM

Siri. Ακόμα περισσότερα από αυτά που ζητήσατε. Ο πανέξυπνος οδηγός της Apple, Siri μας βοηθά να μάθουμε οτιδήποτε θέλουμε, αρκεί μόνο να τον ρωτήσουμε. Μιλήστε με τον/την Siri σαν να έχετε κάποιον απέναντι σας και ρωτήστε τον/την ότι πιο απλό, όπως το κλασικό “Θα χρειαστώ ομπρέλα σήμερα;” δεν καταλαβαίνει μόνο ότι λέτε αλλά και τι εννοείτε. Γνωρίζει μόνο του ποιες είναι η κατάλληλες εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιήσει για να σας δώσει την σωστή απάντηση και μετά παρέχει επίσης όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις ένας βοηθός.

Με τις νέες δυνατότητες του Siri που έρχονται με το iOS 6 θα δούμε ότι καταλαβαίνει πολύ περισσότερα και γνωρίζει περισσότερες απαντήσεις επίσης έτσι σας δίνει πολύ περισσότερα για να συζητήσετε. Ρωτήστε τον για αθλητικά και στατιστικά, που μπορείτε να γευματίσετε, τι ταινίες να δείτε ή ακόμα και να κάνει κάποιο post στο Facebook ή κάποιο tweet για εσάς. Το Siri υποστηρίζει επίσης και περισσότερες γλώσσες και περιοχές. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ios6 image

iOS 6. Ο πυρήνας του κάθε iPhone, iPad και iPod touch είναι το iOS. Έχει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και την διαισθητική τεχνολογία όπως το Multi-Touch και το Siri που κάνουν το iPhone τόσο προηγμένο. Με κάθε δωρεάν iOS update έρχεται και μια νέα δυνατότητα για τις iOS συσκευές σας. Το iOS 6 σας περιμένει ήδη εγκατεστημένο στο νέο iPhone 5. Έτσι από την πρώτη στιγμή θα κερδίσετε περισσότερες από 200 νέες δυνατότητες. Διαβάστε περισσότερα για το iOS στο site της Apple ή ρίξτε μια ματιά για το iOS 6 στη σελίδα μας..

Icloud image

iCloud. Ότι χρειάζεστε όπου και αν βρίσκεστε. Το iCloud που γνωρίσαμε με την κυκλοφορία του iOS 5 είναι ενσωματωμένο πλήρως μέσα στο iPhone 5. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε και θα έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα τα πράγματα που χρειάζεστε χωρίς να σας ενδιαφέρει που βρίσκεται το iPhone, το iPad, το iPod touch, το Mac ή το PC σας. Οι δυνατότητες που προσφέρει το iOS 6 μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα περισσότερα με το iCloud. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες με αυτούς που θέλετε επιλέγοντας τα album που θέλετε να είναι στις μοιραζόμενες ροές φωτογραφιών σας (Shared Photo Streams). Ανιχνεύστε, κλειδώστε και ανακτήστε το χαμένο σας iPhone ακόμα πιο εύκολα με το Find My iPhone. Πλοηγηθείτε στο internet σε μία από τις συσκευές σας και επιστρέψτε εκεί που έχετε μείνει σε κάποια άλλη συσκευή χάρη στα iCloud tabs. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Δείτε περισσότερα για το iCloud στο site της Apple ή ψάξτε το αρχείο του Greek iPhone.

Builtinapps image

Built-in Apps. Το iPhone 5 είναι μια καταπληκτική συσκευή και το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές που έρχονται με αυτό. Επειδή είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε και ότι θέλετε να κάνετε από ένα απλό email στο αφεντικό σας μέχρι την εγγραφή video ενός ταξιδιού σε μια 4 ίντσες Retina display. Περισσότερα για τις εφαρμογές του iPhone 5 μπορείτε να μάθετε στο site της Apple.

Fromtheappstore image

Εφαρμογές από το App Store. Υπάρχουν περισσότερες από 700,00 εφαρμογές στο App Store και πολλές από αυτές είναι δωρεάν και κάνουν το iPhone πολύ πιο προσιτό, απαραίτητο και διασκεδαστικό. Εγγραφείτε στο App Store με το Apple ID σας και πλοηγηθείτε σε πολλές κατηγορίες και κάντε download όποια εφαρμογή θέλετε. Περισσότερα για τις εφαρμογές του iPhone 5 μπορείτε να μάθετε στο site της Apple.

Airplay image

AirPlay. Συνδέστε το iPhone ασύρματα με την ΗDTV σας χρησιμοποιώντας το Apple TV και μεταφέρετε την εικόνα του περιεχόμενου από το iPhone στην μεγάλη τηλεόραση σας. Ενεργοποιήστε το AirPlay Mirroring και ότι και αν κάνετε στο iPhone θα εμφανίζεται και στην τηλεόραση σας την ίδια στιγμή. Δείτε περισσότερα για το AirPlay στο iPhone 5 στο site της Apple.

Airprint image

AirPrint. Κάντε εκτυπώσεις άμεσα από το iPhone σας μέσω Wi-Fi με το AirPrint. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο software, drivers ή να συνδέσετε κάποιο καλώδιο. Με μόνο μερικά tap στο Mail, στις Φωτογραφίες, στο Safari ή στο iBooks μπορείτε να στείλετε οτιδήποτε θέλετε για εκτύπωση σε κάποιον συμβατό AirPrint εκτυπωτή.

2012 iphone5 select box

Τι περιέχει το κουτί Όπως κάθε φορά η Apple έχει μια πλήρη συσκευασία με εγχειρίδιο οδηγιών, ακουστικά και ότι άλλο είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα στη συσκευασία θα δούμε:

  • iPhone 5 με iOS 6
  • Apple EarPods με χειριστήριο και μικρόφωνο
  • Καλώδιο Lightning σε USB
  • USB φορτιστή
  • Εγχειρίδιο με οδηγίες
  • 1 χρόνο εγγύηση
  • 90 μέρες τηλεφωνικής υποστήριξης

Πρόσθετα:

Θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα; Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το link ή να ρίξετε μια ματιά στο site της Apple.