Πώς κάνουμε Downgrade σε iPad 2ης ή 3ης γενιάς με το redsn0w

Downgradeipad23

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε downgrade το firmware στο iPad 2ης ή 3ης γενιάς με το redsn0w σε Mac.

Μην ξεχνάτε πριν συνεχίσετε θα πρέπει να έχετε αποθηκευμένα τα SHSH blobs για το προηγούμενο frirmware που θέλετε να κάνετε downgrade. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά στον υπολογιστή σας με το redsn0w, το TinyUmbrella ή ακόμα και από το Cydia.

Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία με ένα backup της συσκευής μας στο iTunes. Μόλις τελειώσετε με την παρακάτω διαδικασία θα μπορέσετε να κάνετε jailbreak το iPad σας στο iOS 5.0.1.

Δείτε στη συνέχεια τις οδηγίες. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ρωτήστε μας στα σχόλια ή στο forum.

-ένα-

Αρχικά θα χρειαστούμε το redsn0w 0.9.11b1 ή νεότερο για Mac, το iOS 5.0.1 για την συσκευή μας και το firmware στο οποίο βρίσκεται τώρα, μπορούμε να τα βρούμε εδώ. Μόλις κατέβει το redsn0w το κάνουμε unzip.

Screen Shot 2012 05 14 at 7 10 06 PM

-δύο-

Ανοίγουμε το redsn0w και πηγαίνουμε στην επιλογή Extras και μετά στο Even more.

Screen Shot 2012 05 14 at 7 10 59 PM

Screen Shot 2012 05 14 at 7 12 53 PM

Screen Shot 2012 05 14 at 7 12 57 PM

-τρία-

Από το μενού επιλέγουμε το Restore, μετά το κουμπάκι IPSW και επιλέγουμε το firmware στο οποίο θέλουμε να κάνουμε restore.

79792

Αμέσως θα δούμε μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι χρειάζεται και ένα πρόσθετο ispw, πατάμε ΟΚ.

79794

-τέσσερα-

Στο παράθυρο που εμφανίστηκε τώρα πρέπει να επιλέξουμε το firmware που τρέχει τώρα στη συσκευή μας, στο παράδειγμα το iOS 5.1.1.

79795

Ένα νέο μήνυμα μας ειδοποιεί ότι η συσκευή μας θα μπει σε Recovery mode, πατάμε ΟΚ.

79796

-πέντε-

Τώρα θα χρειαστεί να επιλέξουμε τα blobs για restore, αυτά μπορούμε να τα βρούμε τοπικά ή remote.

Για τα Remote Blobs: Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν έχετε αποθηκεύσει στο παρελθόν τα SHSH blobs σας με το redsn0w στον Cydia server. Η πιο εύκολη επιλογή.

Για τα Local Blobs: Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν έχετε αποθηκεύσει τα blobs σας με το TinyUmbrella ή χρησιμοποιήσατε το redsn0w και δεν του επιτρέψατε να τα στείλει στο Cydia server. Αφού επιλέξετε Local θα ειδοποιηθείτε για να επιλέξετε το αποθηκευμένο αρχείο με τα blob για το firmware που θέλετε να κάνετε restore. Αν χρησιμοποιήσατε TinyUmbrella θα πρέπει να κρατήσετε πατημένα τα Command+Shift και να πατήσετε το G. Στο Go to folder θα πρέπει να γράψουμε ~/.shsh και μόλις πατήσουμε Go θα πρέπει να δούμε όλα τα shsh που έχουμε αποθηκεύσει. Επιλέγουμε το αρχείο που ταιριάζει με το ECID που βλέπουμε στο redsn0w και στην έκδοση που θέλουμε να κάνουμε downgrade και πατάμε το Open.

79799

79801

-έξι-

Το redsn0w θα ξεκινήσει να γράφει τα blobs σας πάνω στο ipsw και αμέσως μετά να κάνει restore την συσκευή με αυτό το νέο firmware. Τέλος θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα ότι η διαδικασία τελείωσε με επιτυχία.

Thanks iClarified

One thought on “Πώς κάνουμε Downgrade σε iPad 2ης ή 3ης γενιάς με το redsn0w

Comments are closed.