Apple: 25 δισεκατομμύρια εφαρμογές έχουν γίνει download από το App Store

Πριν λίγες ώρες η Apple ανακοίνωσε ότι 25 δισεκατομμύρια εφαρμογές έχουν γίνει download από το App Store από την στιγμή που άνοιξε το 2008.

Μετά τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης που η Apple έβαλε στο site της λίγο καιρό πριν, ανανέωση την αρχική σελίδας της με την παραπάνω εικόνα και το σλόγκαν “A billion thinks. 25 times over.” και έδωσε το μήνυμα παντού μέσω του App Store λογαριασμού σε Twitter και Facebook.

 

Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι οι εφαρμογές στη σελίδα αλλάζουν ανάλογα με αυτές που είναι πρώτες σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα το Apple site της Ελλάδας ή της Αγγλίας στη φωτογραφία δεν έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές με το Αμερικάνικο site.

Μέσα σε λίγες μέρες η Apple θα ανακοινώσει ποιος είναι ο τυχερός νικητής που κέρδισε το κουπόνι $10,000 για το iTunes. Όσοι ήθελαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό έπρεπε απλά να κατεβάσουν κάποιο εφαρμογή ή απλά να συμπληρώσουν την φόρμα στο site της Apple και νικητής θα είναι αυτός που κατέβασε την 25η δισεκατομμυριοστή εφαρμογή ή αυτός που θα έχει συμπληρώσει την φόρμα λίγο πριν σταματήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Σε προηγούμενους διαγωνισμούς του App Store και του iTunes, ο Eddy Cue (Ανώτερος Αντιπρόεδρος για υπηρεσίες Interner και Software) τηλεφώνησε τον νικητή και τον ευχαρίστησε για τη νίκη του. Μετά από αυτό η Apple κυκλοφόρησε το δελτίο τύπο στο οποίο ανακοίνωσε το επίτευγμα των downloads και το όνομα του νικητή. Στο παρελθόν όμως, όπως αναφέρει και το Wired, όταν η Apple έτρεχε τον διαγωνισμό για τα 10 δισεκατομμύρια downloads ο νικητής έκλεισε το τηλέφωνο στον Eddy Cue γιατί νόμισε ότι πρόκειται για πλάκα. [MacStories]