Οδηγός: Jailbreak Apple TV στο iOS 4.4.4 με Seas0nPass

Πριν λίγες μέρες είδαμε χάρη στον pod2g, την κυκλοφορία του untethered jailbreak από την iPhone Dev Team και την Chronic Dev Team. Δύο μέρες πριν κυκλοφόρησε και το untethered jailbreak για το Apple TV.

Η FireCore team κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα έκδοση για το Seas0nPass για Mac και PC έτσι ώστε να μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε untethered jailbreak στην 4.4.4.

Το Seas0nPass είναι ένα προγραμματάκι σαν το PwnageTool, μπορεί να δημιουργήσει custom ipsw για το Apple TV 2ης γενιάς.

Αν και η διαδικασία είναι πολύ απλή θα προτείναμε να μην ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες οι αρχάριοι χρήστες. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το Jailbreak είναι μια διαδικασία που “ξεκλειδώνει” κάποια συγκεκριμένα αρχεία συστήματος στο iPhone OS. Τον παρακάτω οδηγό τον χρησιμοποιείται μόνο αν γνωρίζετε τι είναι αυτό που κάνετε και με δικό σας ρίσκο, ενώ το Greek iPhone δε φέρει καμία ευθύνη για την συσκευή σας.

Μην ξεχνάτε πριν ξεκινήσετε το update για το jailbroken Apple TV σας, ότι είναι πολύ πιθανόν να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες σας τις εφαρμογές που είχαμε στην προηγούμενη έκδοση άμεσα. Για παράδειγμα εφαρμογές όπως το hack του Plex μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αν πρώτα δεν κυκλοφορήσει κάποιο update.

 

Απαιτήσεις

  • Καλώδιο microUSB
  • Τελευταία έκδοση iTunes
  • iOS 4.4.4 για Apple TV θα το βρείτε εδώ
  • Seas0nPass  για Mac και Windows

 

Οδηγίες

1. Κάνουμε unzip το αρχείο Seas0nPass.zip που κατεβάσαμε πριν και ανοίγουμε την εφαρμογή Seas0nPass.

2. Ανοίγουμε την εφαρμογή Seas0nPass και με alt click (ή shift click σε windows) πατάμε στο Create IPSW και επιλέγουμε το firmware για το Apple TV 4.4.4 (iOS 5.0.1) που κατεβάσαμε πριν.

3. Συνδέουμε το Apple TV 2 στον υπολογιστή μας με το καλώδιο microUSB χωρίς να συνδέσουμε πάνω το καλώδιο ρεύματος. Θα πρέπει να δούμε το λευκό φωτάκι του Apple TV να αναβοσβήνει συνεχώς.

4. Στο χειριστήριο του Apple TV τώρα θα πρέπει να κρατήσουμε πατημένα τα κουμπιά στο χειριστήριο του AppleTV, Menu και Play/Pause για 7 δευτερόλεπτα.

5. Μόλις το Seas0nPass ανιχνεύσει το Apple TV σε DFU mode θα ανοίξει το iTunes και από εκεί μπορούμε να κάνουμε restore.

6. Από το iTunes με alt click (shift click) στο  restore επιλέγουμε το firmware που δημιουργήσαμε πριν. Μόλις τελειώσει η διαδικασία  το Apple TV μας θα είναι με untethered jailbreak στο Apple  TV 4.4.4 (iOS 5.0.1)  και θα μπορείτε να το κάνουμε restart χωρίς να χρειάζεται tethered boot.

[ FireCore ]

 

One thought on “Οδηγός: Jailbreak Apple TV στο iOS 4.4.4 με Seas0nPass

Comments are closed.