iPad με A6 chip κάνει την εμφάνιση του σε Developer logs

A6 120925 1

Ένα iPad με model identifier (ο τρόπος που η Apple ονομάζει τα μοντέλα της εσωτερικά) iPad3,6 έκανε χθες το βράδυ την εμφάνιση του σε Developer logs.

Για να θυμίσουμε, το A6 chip μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο στο iPhone 5 και είναι το πρώτο SoC της Apple που είναι βασισμένο στον επεξεργαστή ARMv7 αλλά ακολουθεί ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο έτσι ώστε να δίνει στο iPhone απίστευτη ταχύτητα.

Όπως αναφέρει και το MacRumors, ο συγκεκριμένος κωδικός iPad3,6 μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό iPad με οθόνη 9.7 ίντσες και όχι για το πολυφημισμένο iPad mini.

Η άγνωστη μέχρι στιγμής συσκευή, μπορεί να είναι ένα λίγο αλλαγμένο iPad 3ης γενιάς με επεξεργαστή A6 και Lightning αντί για το 30 pin usb που έχουν τα iPad που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Αν όντως υπάρχει τέτοιο μοντέλο, φαίνεται ότι η Apple θέλει να δώσει τις δυνατότητες του νέου της A6 chip και της σύνδεσης Lightning στις συσκευές τις όσο πιο άμεσα γίνεται.

To iPad mini που πρόκειται να κυκλοφορήσει δεν αναμένεται να χρησιμοποιεί το A6 chip αλλά αντίθετα κάποια διαφορετική έκδοση του A5 επεξεργαστή που έχουμε δει στο iPad 2 και το iPhone 4S. Ακόμα το iPad mini (λογικά) δεν θα έχει Retina display και έτσι δεν θα χρειάζεται όλη αυτή την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται το iPad 3ης γενιάς που έρχεται με το A5X chip.

Το iPad mini πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο με οθόνη 7.85 ίντσες και μέσα στην εβδομάδα είδαμε ότι η παρουσίαση του μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου και ότι άρχισε η μαζική παραγωγή του.