Η εφαρμογή YouTube εξαφανίζεται με το iOS 6 beta 4

Με την κυκλοφορία του iOS 6 beta 4 που είδαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χάθηκε η εφαρμογή του YouTube που υπήρχε στο iOS ή στο iPhone OS όπως ονομαζόταν παλιά από το 2007.

Αυτό όπως φαίνεται είναι ακόμα ένα βήμα από την Apple για να “βγάλει” την Google από το iOS. Η πρώτη κίνηση φυσικά ήταν αυτή που έγινε με τους χάρτες και τώρα μετά από την αφαίρεση και της εφαρμογής του YouTube, τα πράγματα που μένουν είναι οι λογαριασμοί Gmail στο Mail και η μηχανή αναζήτησης Google στο Safari.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 6 beta 4 το έγκυρο site The Verge είχε και την επίσημη δήλωση της Apple:

Our license to include the YouTube app in iOS has ended, customers can use YouTube in the Safari browser and Google is working on a new YouTube app to be on the App Store.

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι ότι η άδεια που είχε η Apple για να φιλοξενεί στο iOS το YouTube έληξε. Όμως για όσους το χρησιμοποιούσαν και το χρειάζονται η Google τώρα ετοιμάζει την δική της YouTube εφαρμογή την οποία θα μπορούμε να βρούμε στο App Store.

Όμως, φαίνεται ότι η Apple είχε και άλλο χαρτί και σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του 9to5Mac μπορούμε να καταλάβουμε ότι η εταιρία δουλεύει πάνω σε κάποια εναλλακτική λύση για το YouTube στο iOS. Όπως φυσικά και ότι ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε upload κάποιο video που θέλουμε στο YouTube.

We are working with Apple to ensure we have the best possible YouTube experience for iOS users.