iOS 6: Siri και Eyes Free

Το Siri που γνωρίσαμε στο iPhone 4S είναι ο πιστός μας βοηθός που ενεργοποιείτε με το κράτημα του Home button.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Siri μπορούμε να κάνουμε ότι ερωτήσεις θέλουμε σε αυτό για μαθηματικά, και πολλά άλλα να παίξουμε κάποια τραγούδια μουσικής από την συσκευή μας, να καλέσουμε κάποιον, να δούμε τον καιρό, τις μετοχές και άλλα. Με την αναβάθμιση του Siri τώρα μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες ερωτήσεις.

Αυτή τη φορά σχετικά με σκορ για αγώνες και στατιστικές, που μπορούμε να πάμε για φαγητό, ποιες ταινίες να δούμε όπως ακόμα και να κάνουμε post στο Facebook. Αν και δεν προστέθηκε η Ελλάδα στις χώρες υποστήριξης, το Siri τώρα καταλαβαίνει περισσότερες γλώσσες και δουλεύει σε περισσότερες περιοχές. Και μαζί με όλα αυτά ίσως το καλύτερο είναι ότι το Siri τώρα έρχεται και στο iPad 3ης γενιάς με το iOS 6.

Αν είστε οπαδοί των αθλητικών, το Siri τώρα γνωρίζει από baseball, basket, soccer, ποδόσφαιρο και hockey. Μπορείτε να το ρωτήσετε ότι θέλετε για τα score, τα προγράμματα και τα στατιστικά.

Αν σας αρέσουν οι ταινίες το Siri τώρα μπορεί να βρει τις ταινίες που θέλετε είτε ψάχνοντας με τον ηθοποιό είτε με το όνομα της ταινίας ή με όποιον άλλο τρόπο εσείς θέλετε. Μόλις βρείτε την ταινία που θέλετε, μπορείτε να βρείτε το σχετικό trailer, όπως και πολλές πληροφορίες για την ταινία, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως το σκηνοθέτη, το είδος, τα βραβεία που έχει πάρει και άλλα πολλά.

 

Ακόμα επειδή το Siri δεν υποστηρίζει την χώρα μας δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες δυνατότητες που απαιτούν το Siri να γνωρίζει την τοποθεσία μας, όμως απ’ ότι φαίνεται το Siri είναι ενεργοποιημένο για την Ελλάδα όσον αφορά τις τοποθεσίες. Σε αυτές τις δυνατότητες μπορούμε να ζητήσουμε από το Siri να μας βρει κάποιο εστιατόριο για φαγητό και να κλείσουμε και ένα τραπέζι σε αυτό, χάρη στο OpenTable. Φυσικά αυτά όχι για την Ελλάδα.

Το Siri είναι τώρα και πιο φιλικό με τα κοινωνικά δίκτυα και μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε ένα tweet ή κάποιο update στο Facebook και όλα αυτά μόνο με την φωνή μας.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε όλες τις σελίδες για να βρούμε τις εφαρμογές που θέλουμε, αρκεί μόνο να πούμε στο Siri ποια εφαρμογή θέλουμε να ανοίξουμε και αυτό θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Ίσως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν η ενσωμάτωση του Siri στα αυτοκίνητα. Η Apple δουλεύει με διάφορους κατασκευαστές ώστε να φέρει το κουμπί για το Siri στο τιμόνι το οποίο θα μπορούμε να βρούμε με πολύ μεγάλη ευκολία για να μην χρειάζεται να πάρουμε τα μάτια μας από το δρόμο. Για ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο δρόμο, η οθόνη της συσκευής μας δεν ανάψει καν. Με την δυνατότητα Eyes Free, μπορούμε να πούμε στο Siri να κάνει κλήσεις, να παίξει μουσική, να διαβάσει και να στείλει μηνύματα, να βρει τη κατεύθυνση με την εφαρμογή Maps, να διαβάσει το ημερολόγιο, τις ειδοποιήσεις μας, να προσθέσει ειδοποιήσεις και πολλά άλλα. Ακόμα και όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι, το Siri αναλαμβάνει να κάνει τα πάντα για εμάς.

Τέλος, το Siri υποστηρίζει πολύ περισσότερες χώρες και γλώσσες, μέσα σε αυτές τα Αγγλικά και τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Γερμανικά, τα Γιαπωνέζικα και άλλες.

Να θυμίσουμε πως το Siri από την στιγμή που κυκλοφόρησε είναι beta και ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την τελική του έκδοση με την κυκλοφορία του iOS 6 μετά το καλοκαίρι.