iOS 6: Μουσική & iTunes Match

Η εφαρμογή της Μουσικής στο iOS 6 αποκτά ένα άλλο theme που έχουμε δει στο παρελθόν στην έκδοση του iOS για iPad.

Όπως και σε άλλες εφαρμογές σαν το App Store, η πάνω και κάτω μπάρα στην εφαρμογή είναι τώρα μαύρη όταν βρισκόμαστε στον player ή στο “Παίζει τώρα” ενώ στα υπόλοιπα σημεία η εφαρμογή έχει παντού σαν βασικό χρώμα το λευκό. Μπορούμε οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε να μεταφερθούμε στο iTunes Store απλά πατώντας το κουμπάκι Store.

Μέσα στο Άλμπουμ το περιβάλλον είναι σχεδόν ίδιο με πριν. Στο πάνω μέρος υπάρχει το εξώφυλλο και δίπλα με την σειρά ο Καλλιτέχνης, το όνομα του Άλμπουμ και πληροφορίες για την χρονιά κυκλοφορίας αλλά και τα τραγούδια με την διάρκεια τους. Ένα κουμπάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε τα τραγούδια του Άλμπουμ shuffle (με τυχαία σειρά).

Στην πλοήγηση μας μέσα στην εφαρμογή μπορούμε να δούμε ότι όλες οι λίστες όπως Καλλιτέχνες, Άλμπουμ, Λίστες, Τραγούδια και Λοιπά είναι όλες ντυμένες στο λευκό χρώμα. Αντίθετα με το παλιό γραφικό περιβάλλον τα εξώφυλλα στα Άλμπουμ τώρα είναι λίγο πιο μικρή και όλα τα γραφικά θυμίζουν 3D με ζωντανές σκιές και πολύ όμορφα χρώματα από πριν.

Αυτά όμως δεν είναι τα πιο σημαντικά νέα για την νέα εφαρμογή Μουσικής, το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά το iTunes Match. Φαίνεται ότι η Apple έφερε έναν εντελώς νέο player στην εφαρμογή Μουσική που τώρα μας επιτρέπει ή να κατεβάσουμε τα κομμάτια ή να τα κάνουμε stream κανονικά (χωρίς να γίνουν download). Στο iOS 5 με το iTunes Match είχαμε την δυνατότητα να κατεβάσουμε τα κομμάτια όταν θέλαμε να τα ακούσουμε και όχι απλά να ακούσουμε stream απευθείας από το iCloud.

Για το Ελληνικό iTunes Match φαίνεται ότι δεν υπάρχει η επιλογή για download μεμονωμένων τραγουδιών αλλά μόνο για όλα τα Άλμπουμ ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη ή ενός συγκεκριμένου άλμπουμ. Όλα αυτά τα κομμάτια ή τα άλμπουμ που θα κατεβάσουμε μένουν εκεί ακόμα και αν χρειαστεί να απενεργοποιήσουμε το iTunes Match. Με την ενεργοποίηση του iTunes Match μεταφέρονται ακόμα και οι λίστες που έχουμε δημιουργήσει και φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε Genius λίστες πατώντας απλά πάνω στο εικονίδιο του Genius.

Τέλος όπως έχουν αναφέρει και άλλα blogs αυτές τις μέρες, το iOS 6 μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο τραγούδι για το ξυπνητήρι μας. Μόνο μην ξεχάσουμε να πατήσουμε αποθήκευση στο νέο ξυπνητήρι για να δουλέψει σωστά.

Κάτι εξίσου σημαντικό στο iOS 6 είναι ότι η Apple έχει αρχίσει να παίζει με τα γραφικά και να τους δίνει κίνηση με την χρήση του γυροσκόπιου. Δείτε το video από το Βελγικο site για iPhone στη συνέχεια, η γυαλάδα στο μεταλλικό στο slider του ήχου αλλάζει με την κίνηση. Κάτι παρόμοιο έχει και στο μεταλλικό panel στο iCloud.com μόνο που εκεί θα πρέπει να κουνήσουμε τον κέρσορα του ποντικιού για να το δούμε. [Thanks @CarpeNoctumTM]

httpv://www.youtube.com/watch?v=c9X7D87uJ7Q