iOS 6: Ανασχεδιασμός στο App Store, iTunes Store και iBookstore

Όπως είχαμε δει και την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple με την κυκλοφορία του iOS 6 έφερε και ένα νέο γραφικό περιβάλλον για το App Store, το iTunes Store και το iBookstore στις iOS συσκευές της.

Τα stores έχουν τώρα ένα μαύρο theme στο πάνω και το κάτω μέρος ενώ στο κέντρο μπορούμε να δούμε τις εφαρμογές, τα βιβλία, τις ταινίες ή την μουσική. Ο τρόπος εμφάνισης άλλαξε και μοιάζει σε αυτόν που είδαμε πριν λίγους μήνες και στο iPad. Θα πρέπει τώρα να κάνουμε swipe προς τα δεξιά ή αριστερά για να δούμε μια “λίστα” με εφαρμογές, λίγο πιο δύσκολο από πριν, αφού το iPhone δεν έχει την οθόνη του iPad.

Όμως οι εφαρμογές τώρα με την νέα εμφάνιση έχουνε και μια κατάσταση Open, Instal, Update ή την τιμή. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεχωρίσουμε εύκολα τις εφαρμογές που έχουμε αγοράσει, που έχουμε ήδη εγκατεστημένες, που πρέπει να αναβαθμίσουμε και φυσικά όλες αυτές που δεν έχουμε αγοράσει.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματάνε εδώ, το App Store έχει τώρα την δυνατότητα των tasks, δηλαδή να μπορεί να κάνει πολλά μαζί. Για παράδειγμα: μπορούμε σε μια λίστα να πατήσουμε Install σε περισσότερες από μία εφαρμογές, Update ή και αγοράσουμε κάποιες από αυτές και όλα αυτά χωρίς να βγούμε από το App Store. Στα updates για να δούμε τι καινούριο υπάρχει, αρκεί μόνο ένα tap πάνω στο κάθε ένα που βρίσκεται στη λίστα.

Για τους φίλους που χρησιμοποιούν πολύ τα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει τώρα η δυνατότητα να κάνετε Like στις εφαρμογές που σας αρέσουν ή ακόμα και να τις μοιραστείτε με mail, μήνυματα, tweet ή με όποιον άλλο τρόπο επιθυμείτε.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δουλεύουν και τα iBookstore με τα βιβλία αλλά και το iTunes Store με την μουσική και τις ταινίες. Η διαφορά είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ότι δεν υπάρχει η κατάσταση κάτω από τις ταινίες, την μουσική και τα βιβλία όπως στο App Store.

2 thoughts on “iOS 6: Ανασχεδιασμός στο App Store, iTunes Store και iBookstore

Comments are closed.