iOS 6: Απάντηση με μήνυμα και Μην ενοχλείτε

Το iOS 6 προσθέτει νέες δυνατότητες για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone. Τώρα μπορούμε να απορρίψουμε και ευγενικά μια κλήση, στέλνοντας απάντηση με κείμενο SMS ή βάζοντας κάποια ειδοποίηση για να καλέσουμε αργότερα.

Όταν όμως τα πράγματα είναι πολύ περίεργα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την νέα επιλογή Do Not Disturb για να μην έχουμε καμία ενόχληση από ανεπιθύμητους.

Όταν λάβουμε μια κλήση και δεν μπορούμε να απαντήσουμε εκείνη στην στιγμή απλά κάνουμε swipe προς τα πάνω το εικονίδιο με το τηλέφωνο που βρίσκεται στην άκρη και μας δίνονται άλλες δύο επιλογές. Μπορούμε είτε να απαντήσουμε σύντομα με ένα iMessage ή SMS ή να προσθέσουμε μια ειδοποίηση ακόμα και με τοποθεσία για να θυμηθούμε να κάνουμε την κλήση αργότερα. Ρυθμίστε να λάβετε μια ειδοποίηση σε μια ώρα, όταν αφήσετε την τοποθεσία που βρίσκεστε, όταν φτάσετε στο σπίτι ή στην δουλειά.

Με την ενεργοποίηση του “Do Not Disturb” μπορείτε να ξεπεράσετε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις και τις ειδοποιήσεις. Ενεργοποιήστε το κανονικά ή προγραμματίστε την ενεργοποίηση του μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα. Υπάρχει όμως και η επιλογή να επιτρέψετε κλήσεις από συγκεκριμένες επαφές που έχετε σε κάποιο group ή από τα Favorites.