WWDC 12: Τι μπορεί να δούμε

Σε λίγη ώρα αρχίζει η WWDC12 στην οποία η Apple πρόκειται να ανακοινώσει (σύμφωνα με διάφορα blog) νέα Mac, το iOS 6, άλλες περιφερειακές συσκευές και ίσως κάτι που κανείς δεν περιμένει να ακούσει.

Σήμερα λοιπόν η Apple πρόκειται να ανακοινώσει νέα σειρά για τα MacBook Pro, τα MacBook Air, τα iMac και τέλος τα Mac Pro. Αναφορές δείχνουν μεγάλες αναβαθμίσεις για τα MacBooks και ότι πρόκειται να αναβαθμιστούν με Retina display και πολύ πιο γρήγορους επεξεργαστές.
Τα iMac είναι το μόνο κομμάτι που δεν έχει συζητηθεί πολύ μέχρι σήμερα αλλά κάτι που ίσως να είναι πιθανό είναι η αφαίρεση του optical drive, άρα μιλάμε για πιο λεπτό σχεδιασμό εκτός των άλλων.
Τα Mac Pro έχουν να αναβαθμιστούν δύο χρόνια, αλλά αν ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται πρόκειται να κυκλοφορήσουν τρία νέα μοντέλα.
Φυσικά δεν θα μπορεί να λείπει το OS X Mountain Lion που η Apple έδωσε στους developers τον Φεβρουάριο και τώρα έχει φτάσει στην Developer Preview 3 και αναμένετε να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Εκτός από τα Mac, έχουμε σίγουρα μια μικρή παρουσίαση για το iOS 6 αφού η Apple μας επιβεβαίωσε για την κυκλοφορία του ανεβάζοντας τα banner στο Moscone West Center.

Σίγουρα αυτό που πρόκειται να αποκτήσει αρκετές νέες υπηρεσίες είναι το iCloud που σύμφωνα με διάφορες αναφορές πρόκειται να αναβαθμιστεί με πολλές νέες δυνατότητες και web εφαρμογές.

Εκτός από όλα αυτά ίσως μάθουμε κάτι και για την Apple τηλεόραση ή το επόμενο iPhone, αν και τα παραπάνω είναι αρκετά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Να σημειώσουμε ότι είναι μια από τις λίγες χρονιές (αν όχι η πρώτη) που η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει Mac από την αρχή της.

Για να παρακολουθήσετε το live μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter @greek_iPhone και να βλέπετε άμεσα τις εξελίξεις, να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω links ή να κοιτάξετε στο greekiPhone.gr την ώρα του event για το livestream.