Η Apple θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή για τους Developers που δεν θα επιτρέπει την χρήση των UDID

Η Apple στο παρελθόν έχει ανακοινώσει ότι αφαιρέσει στους Developers την πρόσβαση στα UDIDs, τον μοναδικό κωδικό της συσκευής που επιτρέπει στους developers και του διαφημιστές όχι μόνο να βλέπουν τα δικά τους περιεχόμενα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις να βλέπουν και τις κινήσεις των χρηστών ανάμεσα σε διάφορες εφαρμογές.

Όπως αναφέρει και το MacRumors, η Apple νωρίτερα αυτή τη χρονιά, άρχισε να απορρίπτει εφαρμογές παρά να εφαρμόσει κάποιους μοναδικούς κωδικούς που θα ενίσχυαν την προστασία ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών παραμένοντας στην εφαρμογή του developer.

Η Wall Street Journal αναφέρει τώρα, ότι η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο που θα βοηθήσει τους developers να βλέπουν την χρήση των εφαρμογών τους χωρίς να χρησιμοποιούν το UDID του χρήστη, διατηρώντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και δίνοντας μια εύκολη λύση για να πάρουν οι developers όλα τα data χρήσης που θέλουν από την εφαρμογή τους.

Η αναφορά δείχνει ότι η Apple ήταν ασυνεπής στο να μπλοκάρει εφαρμογές που χρησιμοποιούν το UDID για να ανιχνεύσουν τα στατιστικά και ότι νέα εργαλεία θα επιτρέψουν τους developers να συλλέξουν τα δεδομένα που θέλουν ανώνυμα και χωρίς την χρήση του UDID.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ακόμα πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά μπορεί να μάθουμε κάτι σχετικό αύριο στην WWDC.

[via MacRumors]