Apple Patent: Click Wheel χειριστήριο για το τιμόνι

Το PatentlyApple δείχνει μερικές νέες πατέντες που δημοσίευσε η Apple μέσα στην εβδομάδα μία όμως από όλες ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. H πατέντα περιγράφει ένα χειριστήριο για όχημα με την γνωστή επιφάνει clickwheel που η Apple έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετά iPod στο παρελθόν. Η συσκευή μπορεί να βρίσκεται πάνω στο τιμόνι και να χειριστεί ένα iPod, iPhone ή άλλη συσκευή.

Το χειριστήριο είναι ασύρματο και χρησιμοποιεί είτε σύνδεση bluetooth ή υπέρυθρες για την επικοινωνία του με την πηγή. Έχει επιφάνεια αφής και προσαρμόζεται στο τιμόνι με έναν σφιγκτήρα που έχει ενσωματωμένο. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούσαν να πλοηγηθούν στα περιεχόμενα της συσκευής τους, να αυξομειώσουν την ένταση ή να κάνουν οτιδήποτε πάνω σε αυτά χωρίς να χρειαστεί να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Ακόμα φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Apple πρόκειται να φέρει κάτι τέτοιο στην αγορά, εφόσον υπάρχουν πολλά prototypes που ποτέ δεν φτάνουν στην αγορά. Επίσης η χρήση του click wheel με τον καιρό γίνεται χωρίς καν να χρειαστεί να κοιτάξουμε την οθόνη και ακόμα με το ενσωματωμένο Voice Over που έχει προσθέσει η Apple στις συσκευές τις μπορούμε να ψάχνουμε στην μουσική μας χωρίς να αφαιρούμαστε από την οδήγηση.