Η Apple επεκτείνει τη δωρεάν χωρητικότητα του iCloud για τους χρήστες MobileMe μέχρι το Σεπτέμβριο

Icloud extra

Όταν η Apple ανακοίνωσε την νέα δωρεάν υπηρεσία της iCloud, οι χρήστες που ήδη είχαν MobileMe κέρδισαν λίγα παραπάνω GB σε χωρητικότητα. Ο έξτρα χώρος θα έληγε κανονικά τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα όμως με μία αλλαγή στο iCloud FAQ φαίνεται ότι η Apple πρόκειται να επεκτείνει την χρήση του μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτός ο επιπλέον χώρος προσφέρεται ώστε να πείσει τους MobileMe χρήστες να μεταφερθούν στο iCloud όσο πιο σύντομα γίνεται. Πρόσφατα επίσης η Apple άρχισε να στέλνει δωρεάν το Mac OS X Snow Leopard σε χρήστες που ακόμα βρίσκονται στο Mac OS X Leopard.

Ενώ οι υπηρεσίες όπως το Photo Stream και το iTunes in the Cloud δεν χρησιμοποιούν την χωρητικότητα του iCloud, τα mail, τα Documents in the Cloud και τα backups των εφαρμογών μας την χρησιμοποιούν. Αν έχετε τον επιπλέον χώρο επειδή είστε παλιό μέλος μπορείτε να το χαρείτε μέχρι τον Σεπτέμβριο μετά από αυτό θα πρέπει να αγοράσετε το πακέτο της επιλογής σας ανάλογα με τον χώρο που θέλετε, το καλό είναι όμως ότι η τιμή του είναι πιο χαμηλή από αυτή του MobileMe ετησίως.

Συγκεκριμένα η Apple αναφέρει στην σελίδα του iCloud

MobileMe members with 20GB of purchased storage receive a complimentary iCloud storage upgrade of 20GB, and accounts with additional purchased storage (40GB to 60GB) receive a complimentary upgrade of 50GB after moving to iCloud. These free upgrades are good through September 30th, 2012. After that date, you can continue the upgrade at the regular price or let it expire and use the free 5GB plan.

[via iMore]