Η Dropbox δουλεύει με την Apple για να λύσει το πρόβλημα απόρριψης εφαρμογών από το App Store

Το Dropbox μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε με κάποιες εφαρμογές που απορρίφθηκαν από το App Store ανακοίνωσε ότι τώρα δουλεύει με την Apple για να λύσει το πρόβλημα αυτών των εφαρμογών που έχουν υποστήριξη Dropbox και απορρίπτονται πριν κάνουν την εμφάνιση τους στο App Store.

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το Dropbox SDK περιέχουν διάφορα εξωτερικά link που μας προσκαλούν να φτιάξουμε ένα premium account στην δημοφιλή υπηρεσία Dropbox. Το πρόβλημα εμφανίζεται με έναν τρόπο που διαχειρίζεται τα δικαιώματα πρόσβασης. Στην ίδια ακριβώς σελίδα που ανοίγει το Safari για να κάνουμε authenticate υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα νέο χρήστη και να αυξήσουμε τον χώρο πληρώνοντας αντίστοιχα ένα ποσό.

Το Dropbox κατανόησε το πρόβλημα και εξηγεί ότι η Apple απορρίπτει εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Dropbox SDK και αυτό επειδή επιτρέπει την δημιουργία νέου λογαριασμού. Για να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα το Dropbox κυκλοφόρησε ένα update για το SDK που δεν επιτρέπει πια την δημιουργία λογαριασμού μέσα από iPhone εφαρμογές και επίσης ισχυρίζεται ότι δουλεύει με την Apple για μια πολύ καλύτερη λύση.

Παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε και με άλλες εταιρίες όπως την Amazon, την The Wall Street Journal και την Barnes & Noble. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε να δούμε είναι την επόμενη κίνηση της Apple και που ακριβώς θα οδηγήσει η συμφωνία της με την Dropbox.

[via AppleInsider]