Πώς να ξεκλειδώσετε το jailbroken iPhone 4 ή 4S σας με το SAM

Ο Κινέζος iPhone hacker Loktar_Sun ανακάλυψε μια νέα μέθοδο για το ξεκλείδωμα του jailbroken iPhone την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα και μόνοι μας χάρη στην μέθοδο SAM που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

Όπως βλέπουμε και από το tweet του MuscleNerd στη συνέχεια, την τεχνική την επαληθεύει και η iPhone Dev Team.

 

Μετά από τόσο καιρό χωρίς την κυκλοφορία κάποιου unlock σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να δούμε σήμερα ότι η αναβαθμισμένη έκδοση του SAM μας επιτρέπει να κάνουμε unlock στις συσκευές με modem firmware (Baseband) 4.11.08 και untethered jailbreak στο iOS 5.0.1.

Για να κάνουμε unlock στο iPhone 4 ή στο iPhone 4S

  • Θα πρέπει να κάνουμε εγκατάσταση το SAM το οποίο θα βρούμε στο repo.bingner.com.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή SAM Prefs, πηγαίνετε στα Utilities και πατήστε στην επιλογή Deactivate.
  • Πηγαίνετε στην αρχική οθόνη του SAM και πατήστε στο More Information. Κάτω από το SIM Details κάντε copy (αντιγραφή) το IMSI number.
  • Τοποθετήστε στην συσκευή σας την SIM που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Με το SAM ενεργοποιημένο θα πρέπει να πάμε στο Method και και να επιλέξουμε το Country and Carrier, μετά πηγαίνετε πίσω και επιλέξτε την χώρα και τον πάροχο που χρησιμοποιείτε.
  • Πηγαίνετε στο More Information πάλι και πατήστε στην επιλογή Spoof Real SIM to SAM. Μετά στο SAM Details διαγράψτε το IMSI number και κάντε Paste (επικόλληση) αυτό που αντιγράψατε πριν.
  • Πηγαίνετε πίσω στην αρχική οθόνη του SAM και στα Utilities επιλέξτε το Attempt Activation, αν τα έχετε κάνει όλα σωστά η συσκευή σας θα πρέπει να κάνει respring.
  • Ανοίξτε το SAM και απενεργοποιήστε  το.
  • Ανοίξτε το iTunes στον υπολογιστή σας και συνδέστε το iPhone (μπορεί να χρειαστεί να το συνδέσετε και να το αποσυνδέσετε αρκετές φορές). Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που σχετικά με πρόβλημα για την ενεργοποίηση της συσκευής, πατήστε OK. Σε λίγο θα πρέπει να δείτε το λογότυπο για τη SIM που έχετε μέσα.

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία μπορείτε να αλλάξετε κάρτες, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την συσκευή σας στο iTunes κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε.

Για να διατηρήσετε το Unlock με το Activation Ticket

Ο MuscleNerd αναφέρει επίσης έναν εύκολο τρόπο για να διατηρήσουμε το unlock μας. Μπορούμε να το κάνουμε κρατώντας το ticket για την κάθε SIM που χρησιμοποιούμε. Αυτά θα τα βρούμε στο /var/root/Library/Lockdown και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε το iFile.

Όλη την διαδικασία μπορείτε να την δείτε και στο παρακάτω video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C3Me2ZIPJBE[/youtube]

[via iDownloadBlog]

One thought on “Πώς να ξεκλειδώσετε το jailbroken iPhone 4 ή 4S σας με το SAM

Comments are closed.