Η Apple ετοιμάζει ακουστικά unibody υψηλής ποιότητας

Το όνομα της Apple εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αυτή την εβδομάδα στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο τίτλος ήταν “Ultrasonically Welded Structures and Methods for Making the Same” και αν και δεν λέει κάτι αφορά μια πατέντα που είναι μέρος μιας ομάδας και τα κομμάτια συνθέτουν ένα ζευγάρι υψηλής ποιότητας unibody ακουστικών, στα οποία φαίνεται να εργάζεται η Apple.

Η είδηση έρχεται από το AppleInsider το οποίο εξηγεί: Όλα τα ακουστικά αποτελούνται από έναν αριθμό διαφορετικών υλικών, υπάρχουν τα καλώδια, η θύρα, το μικρόφωνο και τα ακουστικά. Όλα αυτά τα κομμάτια πρέπει να τοποθετηθούν μαζί και το αποτέλεσμα σύμφωνα με την Apple μπορεί να είναι απότομο και αισθητικά δυσάρεστο. Η εταιρία όμως μπορεί να λύσει κάτι τέτοιο δημιουργώντας κομμάτια υλικών τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν το ένα μέσα στο άλλο. Η περιγραφή της Apple για τα νέα ακουστικά θυμίζει μία απρόσκοπτη δομή unibody, αλλά ακόμα και έτσι τα ακουστικά μπορεί να περιέχουν δύο διαφορετικά κομμάτια συγκολλημένα μεταξύ τους.

Η Apple στο παρελθόν έχει αλλάξει τα ακουστικά της αρκετές φορές και από την στιγμή που κυκλοφόρησε το iPhone χωρίς να πειράξει το design άρχισε να βλέπει την ανθεκτικότητα τους προσθέτοντας σε όλες τις συνδέσεις τους υλικό που δεν θα τους επιτρέπει να φθαρούν εύκολα. Στο iPhone 4S πιο συγκεκριμένα στα σημεία που το καλώδιο τελειώνει (από τα ακουστικά προς το χειριστήριο και από το χειριστήριο στο καρφί υπάρχουν πρόσθετα λάστιχα για να μην επιτρέπουν την εύκολα φθορά.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά μπορούμε να βρούμε τα ακουστικά που κυκλοφορούν με τα iPhone και τα iPod αλλά και τα In-Ear που κυκλοφόρησαν για αυτούς που θέλουν κάτι καλύτερο. Όμως υπάρχουν περισσότερες λύσεις στην αγορά και με αρκετά μικρότερο κόστος από αυτό των In-Ear της Apple και επειδή στο παρελθόν έκανε πολλές προσπάθειες ώστε το ακουστικό να ταιριάζει σε παρά πολλούς τύπους αυτιών δεν είναι από τα προϊόντα που θα αφήσει έτσι εύκολα, εξάλλου το καλύτερο smartphone στον κόσμο δεν μπορεί να μην έχει τα ανάλογα ακουστικά.