Η Apple άρχισε δοκιμές σε iPhone με A5X επεξεργαστή και 1GB RAM

IPhone 4S hero

Νωρίτερα σήμερα ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες σχετικά με το iPhone επόμενης γενιάς το οποίο όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής και στο παρελθόν θα έχει ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμη RAM, κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης και ίσως μεγαλύτερη οθόνη.

Το 9to5Mac σήμερα αναφέρει ότι το επόμενης γενιάς iPhone που θα κυκλοφορήσει αργότερα των Οκτώβριο μπορεί ήδη να υπάρχει μέσα στην Apple σαν δοκιμαστική συσκευή. Το iPhone prototype έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 4 και το iPhone 4S αλλά ο μόνος λόγος που η Apple το κάνει αυτό είναι για να αποφύγει την διαρροή της νέας συσκευής πριν από την κυκλοφορία της.

Το Prototype χρησιμοποιεί μία έκδοση του chip A5X που βρίσκεται στο νέο iPad και τοποθετήθηκε σε αυτό για να μπορέσει να σηκώσει την Retina display, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετό για το νέο iPhone. Όμως τα prototypes χρησιμοποιούν μία έκδοση με την ίδια αρχιτεκτονική του επεξεργαστή A5X και μαζί με αυτόν έρχεται και η 1GB μνήμη RAM. Το prototype ονομάζεται εσωτερικά N96 αλλά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για την κωδική ονομασία του iPhone επόμενης γενιάς, εφόσον πρόκειται μόνο για μία συσκευή με την οποία μπορούν να δοκιμάσουν την απόδοση του επόμενου επεξεργαστή και δεν είναι κάτι που μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά.