Πώς μπορούμε να κάνουμε View Source από το Safari στο iPad ή το iPhone

Δυστυχώς ο Safari στο iOS δεν έχει όλες τις δυνατότητες που μπορούμε να βρούμε σε αυτόν του OS X και έτσι αν θέλουμε να δούμε τον κώδικα σε μία σελίδα θα πρέπει αναγκαστικά να ψάξουμε στο App Store για να βρούμε την κατάλληλη εφαρμογή που το κάνει αυτό.

Αλλά υπάρχει και αυτό το tip από το Michelsen.dk και στη συνέχεια μπορούμε να δούμε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

  • Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε ένα bookmark, για το παράδειγμα ας κάνουμε την σελίδα που διαβάζουμε. Μόλις την περάσετε στα bookmarks αλλάξτε το όνομα της σε “View Source”.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε το javascript και κάντε επιλογή όλων (κρατήστε το δάχτυλο πάνω στο κείμενο) και μετά πατήστε Αντιγραφή (Copy).
  • Ανοίξτε ένα νέο tab και πατήστε στο εικονίδιο με τα bookmarks και από εκεί πατήστε το Edit και μετά το bookmark που αποθηκεύσαμε πριν με το όνομα “View Source”.
  • Πάνω στη μπάρα με τη διεύθυνση πατήστε το δάχτυλο σας και αφού σβήσετε ότι έχει κάντε επίκόλληση (Paste) το περιεχόμενο javascript.

Όποτε θέλετε να δείτε το View Source από μία σελίδα τώρα το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε τα bookmarks και να επιλέξετε το View Source από αυτά.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το script στέλνει την σελίδα για επεξεργασία στο michelsen.dk και αν δεν θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσετε σε προσωπικές σας σελίδες. [OS X Daily]

One thought on “Πώς μπορούμε να κάνουμε View Source από το Safari στο iPad ή το iPhone

Comments are closed.