Η πρόταση της Apple και των άλλων εταιριών σχετικά με την nano-SIM

Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple και η Nokia άνοιξαν ένα θέμα σχετικά με το μέλλον της κάρτας SIM κάτι που υπάρχουν σε συσκευές τηλεφώνων παγκόσμια. Χάρη στο άρθρο της Financial TImes μπορούμε να δούμε ότι και οι δύο εταιρίες δημοσίευσαν τις αντίπαλες προτάσεις τους με την European Telecommunications Standards Institute (ETSI) για την αποκαλούμενη 4ης μορφής (4FF) γνωστή και ως nano-SIM.

Η νέα κάρτα θα είναι μικρότερη από την micro-SIM που υπάρχει ήδη για το iPhone 4 ελευθερώνοντας επιπλέον χιλιοστά μέσα στο σασί του iPhone για μεγαλύτερη logic board, μεγαλύτερη μπαταρία και άλλα όμοια προφίλ.

Χάρη στο site The Verge μπορούμε τώρα να δούμε τις αυθεντικές προτάσεις για την nano-SIM από την Apple, την Nokia και την RIM και να έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι πρόκειται να ψηφίσει το ETSI αργότερα αυτή την εβδομάδα. Κάτι που ίσως ήταν αναμενόμενο είναι πως η Apple έχει την πιο συμβατική πρόταση.

H Apple προτείνει πως η nano-SIM δεν θα πρέπει να έχει καθόλου πλαστικό και μάλιστα η Oberthur Technologies ήδη ετοιμάζει prototypes από αυτή την κάρτα της Apple. Σε προσέλκυση προτάσεων για τα standards της nano-SIM, η ETSI αναφέρει ότι η νέα κάρτα θα πρέπει να υποστηρίζει οχτώ ηλεκτρικές επαφές όπως όλες οι SIM μέχρι σήμερα, η Apple θα διατηρήσει την παλιά διαμόρφωση δηλαδή με λίγα λόγια θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την nano-SIM με έναν αντάπτορα σε όσες συσκευές υποστηρίζουν micro-SIM.

Από την άλλη η Nokia και η RIM βλέπουν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Συγκεκριμένα θέλουν να αλλάξουν την διαμόρφωση της κάρτας SIM έτσι ώστε οι επαφές τις να είναι σαν αυτές των microSD καρτών κάτι που θα τις κάνει να μην υποστηρίζονται από παλαιότερα τηλέφωνα.

Η πρόταση της Apple για nano-SIM σε σύγκριση με την κανονική SIM

One thought on “Η πρόταση της Apple και των άλλων εταιριών σχετικά με την nano-SIM

Comments are closed.