Πώς να κάνετε εγκατάσταση το iPhoto στο iPad 1ης γενιάς

Την προηγούμενη εβδομάδα που κυκλοφόρησε το iPhoto για iOS η Apple ανέφερε ότι δεν θα είναι διαθέσιμο με το iPad πρώτης γενιάς και άλλες παλαιότερες συσκευές. Σίγουρα όμως δεν είναι η πρώτη φόρα που η Apple σταματάει την υποστήριξη παλαιότερων συσκευών. Όταν κυκλοφόρησε το iMovie (η πρώτη εφαρμογή από το iLife στο iOS) ήταν συμβατό μόνο με το iPhone 4, αργότερα με το iPod touch και τέλος όταν κυκλοφόρησε με το iPad 2.

Αυτά όμως είναι κάποια πράγματα που δεν μένουν έτσι. Με την αφαίρεση του iPad 1ης γενιάς από την λίστα συμβατότητας κάποια άτομα κατάφεραν να βάλουν το iMovie στο iPad με την χρήση του iPhone Configuration Utility της Apple που έχει κυκλοφορήσει για Mac και Windows. Η εφαρμογή θυμίζει αρκετά το Apple Configurator που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Mac App Store.

Το iPhone Configuration Utility επιτρέπει τον χρήστη να περάσει στη συσκευή ακόμα και εφαρμογές που δεν είναι συμβατές, σύμφωνα με το iTunes αλλά μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε χάρη στο utility της Apple.

Αρχικά για να περάσετε το iPhoto στο iPad πρώτης γενιάς θα πρέπει να το αγοράσετε και μπορείτε να το βρείτε στο App Store με μόνο 4€. Μετά θα χρειαστούμε το iPhone Configuration Utility.

[app 497786065]

Μετά θα πρέπει να συνδέσουμε το iPad στον υπολογιστή μας και να κάνουμε sync με το iTunes. Μετά το sync θα πρέπει να ανοίξουμε το iPhone Configuration Utility και να πάμε στο tab Applications στο πλάι. Εκεί πατάμε το Add (στο πάνω μέρος του παραθύρου) και πρέπει να βρούμε την εφαρμογή iPhoto που στο Mac συνήθως είναι στο Music/iTunes/Mobile Applications.

Στη συνέχεια πρέπει να ψάξουμε στη λίστα με τις iPad εφαρμογές μέχρι να βρείτε το iPhoto και να πατήσετε Install. Τότε θα πρέπει να δείτε το iPhoto και στο iPad πρώτης γενιάς.


Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δείτε είναι ότι την επόμενη φορά που θα κάνετε sync με το iTunes θα δείτε ένα error που θα λέει ότι το iPad σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το iPhoto. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πατήσετε Cancel σε αυτό το μήνυμα μιας και το authorizing της εφαρμογής δεν θα βοηθήσει και αν πατήσετε Don’t Authorize το iTunes θα αφαιρέσει το iPhoto από το iPad μας.


Τέλος, υπάρχουν διάφορες αναφορές ότι το iPhoto μπορεί να είναι κάπως αργό στο iPad 1ης γενιάς και καλύτερα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο iPad 2 ή στο iPad 3ης γενιάς. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια στη συνέχεια. [App Advice]