Το iWork.com Beta θα διακοπεί στις 31 Ιουλίου

Με μία ενημέρωση στην support σελίδα του iWork.com public beta, η Apple μας προειδοποιεί τώρα ότι το iWork.com θα σταματήσει να δουλεύει στις 31 Ιουλίου, 2012.

Μετά τις 31 Ιουλίου του 2012 δε θα μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα έγγραφα στο iWork.com από καμία εφαρμογή του iWork και ούτε από Mac αλλά ούτε από iOS συσκευή. Τα έγγραφα που μοιράζεστε στο iWork.com δεν θα είναι διαθέσιμα για εσας ή για όσους τα μοιράζονται μαζί σας.

Στη συνέχεια θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ του υπολογιστή σας και των iPhone, iPad ή iPod touch.

Στο link μπορείτε να βρείτε επίσης και οδηγίες για το πως μπορείτε να κάνετε backup όλα σας τα έγγραφα από το iWorks.com:

  1. Πηγαίνετε στο iWork.com από ένα web browser.
  2. Δώστε τα στοιχεία σας (Apple ID και Password) για να συνδεθείτε στον iWork λογαριασμό σας.
  3. Στα Shared Docments θα βρείτε όλα τα έγγραφα που έχετε μοιραστεί με το iWork.com. Κάνοντας click στο βελάκι download που υπάρχει στο κάθε ένα, μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα αποθηκεύσετε.
  4. Όταν εμφανιστεί το drop-down μενού μπορείτε επίσης να επιλέξετε το format με το οποίο θέλετε να σωθούν τα έγγραφα σας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι iWork 09, microsoft Office ή PDF.

Η Apple ξεκίνησε το iWork.com το 2009 σε Public beta για όλους τους χρήστες της σουίτας iWork που ήθελαν να μοιραστούν τα έγγραφα τους, αλλά η υπηρεσία ποτέ δεν βγήκε από Beta. Τώρα με το iCloud υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευκολία μοιράσματος που γίνεται με τις iOS συσκευές μας αλλά και με το iCloud.com. Φυσικά το νέο iWork θα φέρει σίγουρα κάποιο νέο τρόπο με τον οποίο θα επιλέγουμε ότι θέλουμε να συγχρονίζεται ή οτιδήποτε. [MacStories]