Η Nvidia θα δοκιμάσει τον A5X μετά τους ισχυρισμούς της Apple σχετικά με τον Tegra 3

Όταν η Apple παρουσίασε το νέο iPad ισχυρίστηκε ότι το A5X chip είναι τέσσερις φορές πιο δυνατό σε γραφικά από το Tegra 3 της Nvidia.

Κάτι τέτοιο δεν άρεσε και πολύ στην Nvidia και δεν θα το αφήσει έτσι. Σύμφωνα με το ZDNet η Nvidia πιστεύει ότι αν δεν γίνουν τα απαραίτητα benchmarks για να αποδείξουν αυτό που ισχυρίζεται η Apple θα υπάρχει απλά μια πολύ γενική δήλωση. Γι’ αυτό η εταιρία γραφικών θα αγοράσει ένα iPad 3ης γενιάς στις 16 Μαρτίου που αυτό θα κυκλοφορήσει για να κάνει τις δοκιμές της για να επαληθεύσει αν οι ισχύουν αυτές οι φήμες. Επίσης ο Ken Brown της Nvidia αναφέρει ότι στις δοκιμές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν.

Στην πραγματικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις τις περισσότερες φορές όλοι προσπαθούν να δείξουν τα καλύτερα αποτελέσματα τους, έτσι η δήλωση της Apple μπορεί να μην είναι αξιόπιστη. Ο επεξεργαστής της Nvidia κατασκευάστηκε πριν από τον A5 και στο παρελθόν έχει γίνει σύγκριση μεταξύ του iPad 2 και του ASUS Transformer. Το μόνο που είναι σίγουρο μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά το iPad 3ης γενιάς είναι ότι ο A5X με τα quad-core γραφικά θα έχει μεγαλώσει το ανταγωνισμό. [The Verge]