H Apple δουλεύει πάνω σε νέο format ήχου για το streaming και την ποιότητα μουσικής

Είναι πολύ πιθανό η Apple να δουλεύει πάνω σε ένα νέο format ήχου που πιθανόν πρόκειται να ενεργοποιήσει ένα καλύτερο streaming για και downloading για όλους τους χρήστες του iTunes Match.

Το νέο format θα πρέπει να επιτρέψει στην Apple να αυξήσει την ποιότητα του ήχου χωρίς όμως να μεγαλώσει τα αρχεία. Το ίδιο format θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προσαρμοστική streaming μορφή έτσι ώστε ένας ήχος χαμηλότερης ποιότητας να μπορεί να μπορεί να μεταφερθεί σε περίπτωση που δεν έχουμε διαθέσιμο αρκετό bandwidth.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα The Guardian, υπάρχει μια πιθανότητα η Apple να χρησιμοποιήσει ένα νέο τύπο αρχείου για να αναβαθμίσει την υπηρεσία iTunes Match που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν ξανά μουσική από το iCloud στις Apple συσκευές τους. Η πηγή τους αναφέρει ότι η Apple έχει ζητήσει για ένα London studio που θα χρησιμοποιήσει για να ετοιμάσει αρχεία ήχου για ένα νέο streaming format που θα βοηθήσει να προσαρμοστούν σε bandwidth ή σε κάποιες hardware δυνατότητες.

H πηγή αναφέρει ότι όλα τα αρχεία μουσικής από το iTunes ξαφνικά θα γίνουν HD από AAC και δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα για να γίνει αυτό, η βιβλιοθήκη σας θα βελτιωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του Neil Young, η ψηφιακή μουσική ήταν τόσο συμπιεσμένη έτσι ώστε το 95 τις εκατό από το περιεχόμενο του ήχου να χαθεί. Ο ίδιος πίστευε ότι ο Steve Jobs δούλευε πάνω σε μια λύση για αυτό το πρόβλημα. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Apple για Mastered περιεχόμενο φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα για αυτή την αλλαγή. [iMore]