Η Apple δημοσίευσε νέο οδηγό για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε σαν iOS developer

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με την δημιουργία εφαρμογών για το iOS, μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και ειδικά την πρώτη φορά.

Η Apple έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με το τι μπορούνε να κάνουν και τι δεν μπορούνε να κάνουν οι εφαρμογές που εύκολα μπορούμε να τους παραβλέψουμε. Ευτυχώς όμως η Apple είναι πάρα πολύ καλή στο να δίνει οδηγίες στους νέους developers.

Για την βοήθεια νέων developers και να τους βάλει στην πλατφόρμα iOS, δημοσίευσε πρόσφατα έναν νέο οδηγό με το όνομα Start Developing iOS Apps Today και ο οποίος δείχνει ότι χρειάζεται να ξέρει ένας νέος χρήστης για να φτιάξει μία iOS εφαρμογή.

Ο οδηγός αρχίζει με τα βασικά για το develop μιας εφαρμογής, όπως πως να κάνετε εγκατάσταση το Xcode από το Mac App Store και να δημιουργήσετε την πρώτη σας εφαρμογή. Συμπεριλαμβάνει επίσης τα βασικά για κώδικα όπως γλώσσες, frameworks, πρότυπα σχεδίασης και το πως μπορείτε να βάλετε την εφαρμογή σας στο App Store.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα πράγματα που προσφέρει η Apple για τους νέους developers, στο Apple Developer Center μπορούμε να βρούμε περισσότερα έγγραφα που δείχνουν τα βασικά frameworks μέχρι και για οδηγίες που θα σας βοηθήσουν με το Xcode. [The Next Web]